Zo kun je snel je kraan ontkalken

Kalkaanslag op je douchecabine en andere platte oppervlakken is eenvoudig weg te poetsen als je een goede ontkalker gebruikt en deze een tijdje laat inwerken. Maar oppervlakken zoals het uiteinde van kranen zijn lastiger aan te pakken omdat het schoonmaakmiddel er gewoon afdruipt voordat het zijn werk kan doen. Lifehacking heeft een handige oplossing voor het ontkalken van je kraan. Lees ook: 8 schoonmaaktips voor je keuken.

Het komt nogal eens voor dat je te maken hebt met een dikke kalklaag op het uiteinde van je kraan, vooral als de kraan de neiging heeft om te lekken. Soms slaat de kalkuitslag zelfs vies groen uit.

Oude sok

Nu kun je er natuurlijk met een schroevendraaier of iets dergelijks op gaan zitten inhakken om de dikke kalklaag eraf te krijgen, maar op die manier beschadig je je kraan en ben je tijden bezig met iets wat eigenlijk bijna vanzelf kan gaan. Het enige wat je nodig hebt is een dik stuk textiel dat je later gewoon weg kunt gooien (zoals bijvoorbeeld een oude washand of een kapotte sok) en een haarelastiekje.

Inwerken

Doordrenk het textiel met ontkalker, vouw het om de mond van de kraan heen en gebruik het elastiekje om de boel op zijn plek te houden. Laat deze constructie zo’n 15 minuten zitten. Als je het textiel daarna verwijdert is de kraan waarschijnlijk prachtig ontkalkt. Spoel alles even af met koud water en maak de kraan droog om nieuwe aanslag te voorkomen. Is de kalkaanslag zo hardnekkig dat niet alle kalk van je kraan verwijderd is? Herhaal het proces dan totdat alle kalk weg is.

Met een oude sok en een haarelastiekje kun je eenvoudig de ontkalker op je kranen laten inwerken.
Met een oude sok en een haarelastiekje kun je eenvoudig de ontkalker op je kranen laten inwerken.

Let op!

Zorg ervoor dat je het textiel goed doordrenkt en niet al te lang laat zitten, want als de ontkalker eenmaal opdroogt werkt deze truc minder goed.

Waar je ook even op moet letten is dat je je handen beschermt met handschoenen, en ze meteen goed afspoelt als ze in contact geweest zijn met de ontkalker, anders kunnen je nagels beschadigd raken. Die bevatten immers ook kalk!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]