Zo kun je supersnel aardappelen schillen

Aardappelen schillen neemt al gauw flink wat tijd in beslag. En hoe goed je het misschien ook kunt, half geschild zijn ze erg glibberig waardoor de kans groot is dat je jezelf snijdt. Lifehacking heeft echter een manier gevonden om heel snel aardappelen te schillen, zonder snijwonden. Lees ook: Zo kun je snel stukjes eierschaal verwijderen.

Vrijwel niemand vindt het leuk om groente en fruit te schillen. En een maaltijd die verder vrij snel klaargemaakt kan worden duurt erg lang om te bereiden omdat je vrij lang staat te schillen.

Je kunt in sommige supermarkten aardappelen kopen die al geschild zijn, maar dit is vaak belachelijk duur in vergelijking met gewone aardappels. Deze kant-en-klaar geschilde varianten zijn veel minder lang houdbaar en het kan bovendien zo zijn dat er conserveringsmiddelen en dergelijke aan toegevoegd zijn om ze langer vers te houden.

Koken

Gelukkig is er een manier om supersnel de schil eraf te halen. Het enige wat je hoeft te doen is rondom het midden van elke aardappel een snede te maken die net diep genoeg is om helemaal door de schil heen te gaan. Kook de aardappelen met schil en al, en als ze gaar zijn kun je de schil er meteen af laten glijden door zachtjes aan de schil aan allebei de uiteinden van de aardappel te trekken.

Er zijn meerdere instructievideo’s op YouTube te vinden, waaronder deze:

Tell Us What You Think
1Te gek2Leuk0Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

  • Leo Euser
    Posted 14/02/2017 9:54 pm 0Likes

    Let op: met name in de winter zijn aardappels vaak gepoederd om te voorkomen dat zij uitlopen. Die poeder is geen veilige stof. Met nieuwe aardappels gaat dit wel, omdat die niet zijn gepoederd.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]