Zo kun je zelf een Big Mac maken

Vandaag bestaat de Big Mac 50 jaar! De burger verscheen 22 april 1967 officieel op het menu, maar was al enkele dagen eerder verkrijgbaar. Sindsdien is het recept nooit veranderd en blijft het een populaire burger voor McDonald’s. Je kunt de verjaardag van de Big Mac natuurlijk vieren voor naar de McDonald’s te gaan, maar het is natuurlijk veel leuker om de Big Mac zelf te maken! Lifehacking dook de keuken in en vond het recept! Lees ook: De beste lifehacks voor in de keuken.

De saus van de Big Mac

In tegenstelling tot KFC en zijn kipkruiden, doet McDonald’s niet bepaald geheimzinnig over de saus van de Big Mac. De ingredienten zijn al langer bekend en McDonald’s Canada spoort de liefhebber er zelfs op aan om ook thuis een Big Mac te maken met verse ingrediënten.

https://lifehacking.nl/diy/dit-is-het-recept-van-de-kip-van-kfc/

Voor de saus maak je eerst een basis van gewone mayonaise (2/4), gele mosterd (1/4) en sweet pickle relish (1/4). Dit laatste ingredient is minder bekend in Nederland, als alternatief kun je ook zoete piccalilly gebruiken. Als je de echte Big Mac smaak wil, kun je dit laatste ingredient zelf maken door een komkommer, ui, rode paprika en groene paprika heel fijn te malen. Breng het op smaak met wat suiker en azijn. Afbeeldingsresultaat voor big mac

Aan deze basis voeg je een scheutje witte wijnazijn toe. De smaakmakers bestaan uit knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder. Gebruik hier een snufje van.

Je hebt nu de kenmerkende saus die McDonald’s gebruikt zelf gemaakt! Voor het maken van de rest van de burger, kun je jezelf onderwijzen via onderstaand filmpje.

Alternatief

Een ander recept, dat overigens net zo lekker klinkt, komt van Smulweb. Daar heeft een gebruiker zijn eigen versie van de burger online gezet, met een uitgebreide handleiding.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]