Zo kun je zien of je zonnebrandcrème nog goed is

In Nederland zul je waarschijnlijk niet zo vaak zonnebrandcrème nodig hebben, en daarom blijft het dan ook vaak in de kast staan totdat je op vakantie gaat. Is het daarna nog niet op, dan gaat de fles waarschijnlijk gewoon weer voor een jaar terug de kast in. Maar hoe weet je nu of je zonnebrandcrème nog wel goed is?

https://lifehacking.nl/thuis-tips/deze-dingen-in-en-om-het-huis-trekken-ongedierte-aan/

Zonnebrandcrème heeft, net als andere verzorgings- en beautyproducten een beperkte houdbaarheid. Als je het te lang bewaart, zal het product minder goed werken en verbrand je sneller. En we weten allemaal dat dat erg slecht voor je is. Tevens kan te oude zonnebrandcrème een huidreactie veroorzaken, met alle gevolgen van dien.
Soms staat er geen houdbaarheidsdatum op, en als dat wel zo is, dan geldt deze alleen voor een onaangebroken verpakking.

Waar moet je op letten?

De meeste zonnebrandcrèmes zijn minimaal een jaar houdbaar. Als de formule zich begint te scheiden, is dat een teken dat het product te oud is en de werkzame bestanddelen niet meer zo effectief zullen zijn. Waar je ook op moet letten is de geur. Als het product anders gaat ruiken (het hoeft geen vieze geur te zijn), kun je ervan uitgaan dat het aan vervanging toe is.

Langer houdbaar

Om je zonnebrandcrème zo lang mogelijk mee te laten gaan, kun je deze het beste op een koele plek uit de zon bewaren. Uiteraard lukt dat niet altijd, want als je in de hitte op het strand ligt wil je zo nu en dan wat bijsmeren. Zorg er ook voor dat je het product niet in een hete auto laat liggen.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author