Zo kun je zonder schoonmaakmiddel vlekken wegpoetsen

Per ongeluk op het werk met een gewone markerpen op het whiteboard geschreven? Thuis met je stoel langs de muur geschuurd en een streep achtergelaten? Gelukkig hoef je niet met het schaamrood op je kaken naar je baas toe te gaan of je muur opnieuw te verven. Lifehacking heeft een oplossing zonder schoonmaakmiddel voor hardnekkige vlekken en vegen die met geen mogelijkheid weg te poetsen lijken. Lees ook: Zo kom je van rode wijnvlekken af.

Schade

Tijdens het schoonmaken kom je regelmatig dingen tegen die je noodgedwongen elke keer maar weer moet laten zitten. Vlekken die eerder op beschadigingen lijken, zoals zwarte vegen op muren, deuren, plinten en huishoudapparatuur. Ergerlijke verfspetters en uitschieters op je raamkozijnen en radiatoren in de kleur van je muur. Krassen op je serviesgoed omdat iemand de gewoonte heeft om iets te enthousiast te zitten snijden.

Gelukkig biedt melamine-schuim uitkomst. Er zijn sponzen van melamine-schuim van verschillende merken verkrijgbaar. Vanwege de fijne structuur van het materiaal worden zelfs de hardnekkigste vlekken weggeschuurd, zonder dat het oppervlak dat je schoon aan het maken bent beschadigd raakt. Dit allemaal zonder schoonmaakmiddel.

Met een spons van melamine-schuim kun je eenvoudig oude verfvlekken van je radiatoren poetsen.
Met een spons van melamine-schuim kun je eenvoudig oude verfvlekken en andere smerige dingen van je radiatoren poetsen.

Melamine

Het enige wat je hoeft te doen is de spons een beetje natmaken, uitknijpen en voorzichtig over het oppervlak dat je schoon wilt maken wrijven. Meestal hoef je niet al te veel kracht te zetten, het gaat er meer om dat je flink heen en weer wrijft en in verschillende richtingen, zodat de spons de vlek van alle kanten kan aanpakken.

De spons zelf verliest tijdens het schoonmaken materiaal en zuigt vaak ook vuil op. Daarom is het aan te raden om voor elke klus een klein stukje van de spons af te scheuren en dat te gebruiken in plaats van de hele spons. Na gebruik kun je het kleine stukje spons gewoon weggooien.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...2Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]