Zo kun je een online Excel-sheet gelijk bewerken

Soms is het vervelend, de ander vind het juist weer prettig: een online Excel-sheet voor bijvoorbeeld de planning kan standaard niet meteen worden bewerkt. Wij vonden een handige lifehack voor wie juist wel standaard een sheet wil kunnen bewerken! Lees ook: 5 videokanalen om een Excel-held te worden.

Als je iemand uitnodigt om deel te nemen aan een Excel-sheet, krijgt diegene een link. Normaal gesproken moet je dan na het openen van die link rechts boven eerst klikken op Werkmap bewerken en kiezen voor Excel Online of Excel.

Link

Maar, wie de url van de locatie van het online bestand bestudeert, ziet aan het einde van de url het volgende commando staan: &action=default. Als je die laatste parameter aanpast naar &action=edit kun je het document alsnog direct bewerken.

Kortom; pas de url aan op het einde met &action=edit en sla deze dan zo op in je favorieten. Als het goed is kun je het bestand dus direct bewerken als je ‘m zo via je favorieten opent.

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

2 Comments

 • Michel van Bemmel
  Posted 21/02/2017 10:26 pm 0Likes

  Waar staat jouw excel bestand? In de cloud? I.i.g. niet op je lokale schijf of op Google-drive…

  • Lub Snoek
   Posted 22/02/2017 9:50 am 0Likes

   In het geval van deze lifehack staat het bestand in de cloud en kan de maker deze delen via een link. Het is de link waarop deze truc van toepassing is. 😉

Leave a comment

[wpterms id="3193"]