Zo kun je snel stukjes eierschaal verwijderen

Het overkomt iedereen weleens. Je breekt een ei, giet het in een kommetje en dan zit er ineens een vervelend stukje eierschaal doorheen. Wat nu? Lees ook: 10 handige trucs voor je magnetron.

Om te beginnen is het geen goed idee om je ei tegen de rand van de pan te tikken voordat je de inhoud in de pan mikt. Het kan namelijk gebeuren dat je een tijd lang naar een stukje eierschaal moet gaan zitten vissen terwijl je ei al gaar aan het worden is en het stukje schaal in je uitsmijter gebakken zit.

Zorg dus altijd dat je je eieren eerst in een aparte kom breekt, ook al ben je niet van plan om ze te gaan klutsen.

Een oude truc die ik zelf vaak gebruik is een ander stuk eierschaal te pakken om daarmee het ongewenste stukje eruit te vissen. Je loopt hiermee echter het risico dat er nog meer eierschaal in de kom terechtkomt.

Video

YouTube gebruiker Viva Frei heeft een andere oplossing die goed werkt en waarmee je geen extra eierschaal door je ei krijgt. Hij giet ook de inhoud van het ei in een aparte kom, maar met zijn truc hoef je niet te gaan vissen. In plaats daarvan maak je met de kom een snelle cirkelvormige beweging alvorens de inhoud in een andere kom over te gieten. Het stukje eierschaal blijft dan aan de wand van de eerste kom plakken.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]