Zo kun je supersnel een hele bol knoflook pellen

Knoflook pellen kan veel tijd in beslag nemen, en bovendien gaan je handen ervan stinken. Gelukkig is er een snelle oplossing waarmee je handen ook nog eens schoon blijven. Lees ook: Zo krijg je snel vieze geurtjes van je handen.

Losse knoflooktenen hoef je als je ze wilt gaan persen niet te pellen. De velletjes blijven namelijk gewoon in de knoflookpers achter je ze er in hun geheel doorheen doet.

Een hele bol knoflook pellen

Normaal gesproken haal je de buitenste schil van de bol knoflook af om bij de individuele tenen te komen, of je snijdt het onderste deel van de bol af om sneller bij de tenen te kunnen komen. Dit is echter helemaal niet nodig.

Het enige wat je nodig hebt om een bol knoflook inclusief alle tenen te pellen, is een potje met een deksel. Zorg ervoor dat de pot ruim groot genoeg is voor de hele bol. Doe de bol knoflook in zijn geheel in de pot, doe het deksel erop, en ga er flink mee schudden. Na een tijdje zul je zien dat de buitenste schil van de bol afkomt.

Open het deksel, verwijder de schil, en doe het deksel weer op de pot. Ga verder met schudden totdat je kunt zien dat alle knoflooktenen hun velletjes verloren zijn. Giet de inhoud van het potje in een bakje en schep de losse knoflooktenen eruit.

Wat vind je van deze hack?
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Bart-Jan Faas
    Posted 01/03/2017 8:33 pm 0Likes

    Rauwe Knoflook in olie bewaren geeft een giftige reactie.. niet doen!

    Sneller kan het door on een keer alle puntjes eraf te snijden, dan de bol doormidden te breken en per helft de onderkant eraf te snijden, ff platdrukken en dan de velletjes er makkelijk af blazen

Comments are closed.