Zo kun je wifi en bluetooth volledig uitschakelen in iOS 11

Het is sinds deze week mogelijk om iOS 11 te downloaden voor je iPhone of iPad. Het nieuwe besturingsprogramma van Apple brengt een paar leuke extra’s met zich mee, maar is soms ook verwarrend. Zo kun je bluetooth en wifi niet meer uitschakelen via het Bedieningspaneel, terwijl die knoppen daar nog wel staan. Maar waar zijn die icoontjes dan voor? En hoe zet je het dan wel volledig uit?

https://lifehacking.nl/onderweg/batterij-van-je-smartphone-snel-leeg-verwijder-de-facebook-app/

Bedieningspaneel

Wanneer je bluetooth en wifi helemaal uitschakelt, verschijnt er een streep door de icoontjes.

Je hebt het misschien zelf al gemerkt: wanneer je wifi of bluetooth uitschakelt in het bedieningspaneel in iOS 11, staat het nog steeds aan wanneer je bij Instellingen kijkt.

Door de knoppen voor bluetooth en wifi in het bedieningspaneel in te drukken, verbreek je in iOS 11 wel de verbinding met het huidige netwerk of bluetooth-apparaat, maar schakel je bluetooth of wifi niet uit. Om bluetooth of wifi volledig uit te schakelen navigeer je naar Instellingen – Wifi of Instellingen – Bluetooth. Daar zet je de schakelaar over om deze functies volledig uit te schakelen.

De iconen zijn ook aangepast. Er zijn nu 3 verschillende icoontjes die de status van bluetooth en wifi aangeven. Zo zie je of wifi en bluetooth gewoon aanstaan, uitstaan voor netwerken of helemaal zijn uitgeschakeld.

Waarom?

Deze nieuwe manier van bedienen heeft zo z’n voor- en nadelen. Zo kun je met de wifi-knop in het Bedieningspaneel wel de verbinding verbreken met het huidige netwerk, maar blijven functies als AirDrop – wat ook via wifi gebeurt – wel bruikbaar. Door bluetooth in het Bedieningspaneel uit te schakelen ontkoppel je bijvoorbeeld wel je iPhone met een koptelefoon, maar blijft de bluetooth-verbinding met je Apple Watch gewoon intact.

Een nadeel is de batterijduur. Het altijd aan laten staan van wifi en bluetooth vergt nou eenmaal meer batterij. Vooral wanneer je zo lang mogelijk je iPhone of iPad wil gebruiken, kan het van pas komen om via Instellingen deze functies volledig uit te schakelen.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]