Zo leef jij je beste leven als single

Veel liefde- en relatieadvies gaat over koppels die het een en ander moeten zien uit te vogelen. Maar jij als single hebt daar natuurlijk helemaal geen boodschap aan. Of je nou happy bent met je single-status of er nog aan moet wennen: met deze tips leef jij je beste leven als single.

Wees je eigen BFF

De persoon waar je je hele leven mee doorbrengt, die altijd bij je is en waar je altijd op kunt vertrouwen, ben jij zelf! De relatie die je met jezelf hebt is daarom de belangrijkste die je ooit zult hebben. Leren van jezelf te houden is de eerste stap in een happy single bestaan. Op deze manier leer je jezelf namelijk kennen en jezelf accepteren, wat leidt naar het ontdekken wat jij leuk vindt. Waar haal je plezier uit? Waar kun je echt van genieten? Wat zijn de activiteiten waarbij jij echt niet gestoord mag worden? Maak van deze periode in je leven gebruik om jezelf te ontdekken en te ontwikkelen.

love myself GIF

Doe waar je zin in hebt

Bovenstaande is de perfecte gateway naar deze tip: doe waar je zin in hebt. Als single is er niemand waar je rekening mee hoeft te houden. Heerlijk! Wanneer je iets met anderen, je partner of vrienden gaat doen, moeten er toch vaak vervelende compromissen gesloten worden. Als single hoef je niet te zeggen hoe laat je thuis bent of een moeilijk gesprek te voeren omdat je even ‘alone time’ nodig hebt. Jij weet precies wat je wilt doen en je kan het doen wanneer je maar wit. Om zes uur ’s ochtends of om half vier ’s nachts: jij bent koning(in) in jouw wereld.

hugh grant GIF by Maudit

Wees onafhankelijk

Omdat je alleen bent zal je sneller onafhankelijker en verantwoordelijker zijn. Je kunt namelijk niet constant op anderen vertrouwen dat dingen voor je gedaan worden, en dus zul je het zelf moeten doen. Daardoor leer je een hoop vaardigheden en nieuwe dingen. Wees er trots op als je iets gedaan krijgt wat je eerder niet kon, en leer daarvan ook dat jij op jezelf kunt vertrouwen en bouwen (soms letterlijk!).

Verwacht niet dat alles altijd leuk is

Soms zal je je alleen voelen. Daar is geen ontkomen aan. Net zo onvermijdelijk is het dat je in je single leven grote tegenslagen te verwerken krijgt. Maar of je nu single bent of in een relatie zit: het leven is nóóit alleen maar leuk en makkelijk. Dus ook als single is het belangrijk dat je niet verwacht dat alles altijd perfect loopt. Besteed aandacht aan de momenten dat je je neergeslagen voelt en probeer erachter te komen waar deze gevoelens vandaan komen en wat je ervan kunt leren. En accepteer dat deze momenten ook gewoon onderdeel van het leven zijn.

lonely emma pillsbury GIF

Waar word je nou echt blij van?

Jouw huis, jouw regels. Omring jezelf dus met dingen die jou blij maken. Hou je van verse bloemen? Haal die dan ook gewoon voor jezelf. Of koop die ene theesmaak die jij het liefst met liters tegelijk naar binnen giet. Jouw huis reflecteert je persoonlijkheid en wie wil er nou niet gelukkig worden in zijn eigen woonkamer?

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]