Zo loop je over ijs zonder te vallen

Deze week zal het flink gaan vriezen en de kans bestaat dat we op meerdere plekken kunnen schaatsen op natuurijs. Bijna iedereen die zonder schaatsen het ijs opgaat, moet even z’n evenwicht vinden en glijdt bijna gegarandeerd één keer uit. Wist je dat er een handige methode is om over het ijs te lopen zonder uit te glijden? Lees ook: Zo kom je van droge lippen af.

Zwaartepunt

Als we lopen, verdelen we normaal gesproken ons gewicht over onze twee benen. Als je dit op het ijs doet, glijd je uit. Dit komt doordat we ons gewicht vanuit een schuine hoek over onze benen verdelen. Doordat we vanuit deze schuine hoek op een glad oppervlak staan, glijden onze benen onder ons vandaan.

De truc is om je zwaartepunt boven je voorste been te zetten. Hierdoor moet je iets naar voren leunen, en moet je bij elke stap meebewegen met het been dat je naar voren brengt. Het resultaat is een raar loopje dat sterk doet denken aan een het loopje van een penguin, maar zo voorkom je wel dat je uitglijdt!

zo-loop-je-over-ijs

Om het duidelijker te maken, hebben we bovenstaande infographic vertaald. In het plaatje zie je hoe we normaal gesproken lopen, en hoe we zouden moeten lopen over het ijs!

Tell Us What You Think
1Te gek1Leuk1Serieus?1Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]