Zo loopt je kat niet in de weg

Katten zijn eigenwijs en doen precies waar ze zin in hebben. Als je even opstaat om een drankje te halen gaat je kat direct lekker in je stoel zitten pitten. Als je aan het koken bent loopt hij/zij je constant voor de voeten. En als je de trap op wilt blokkeert de kat geheid één van de traptreden. Grappig en schattig, maar niet altijd even handig. Lifehacking heeft een tip. Lees ook: De beste tips om je huisdieren weg te houden van planten.

Een cirkel maken

Als je op de grond een cirkel maakt, bijvoorbeeld met afdektape of een stuk touw, zal je kat waarschijnlijk in deze cirkel gaan zitten… en er voor langere tijd in blijven zitten. Dit werkt natuurlijk het beste als er verder niet al te veel interessants gaande is waar je kat nieuwsgierig van wordt.

Ik heb dit uiteraard meteen uitgeprobeerd met onze super eigenwijze kater Taco. En ja hoor… direct de cirkel in!

Onze kater Taco ging meteen de cirkel in.
Onze kater Taco ging meteen de cirkel in.

Maar waarom dan?

Waarom gaan katten in een cirkel zitten? Men is het er niet helemaal over eens, maar er wordt gespeculeerd dat het zou kunnen komen doordat katten de cirkel als een territorium beschouwen dat bewaakt moet worden. Katten houden van kleine, veilige ruimtes, maar ze vinden het ook fijn om een overzicht van hun omgeving te hebben. Andere mensen denken dat het gewoon komt doordat de cirkel een andere geur heeft dan de rest van de omgeving, waardoor het voor de kat interessant is.

Het is hoe dan ook vermakelijk en handig wanneer je het druk hebt en even niet wilt dat je kat over je toetsenbord heen loopt!

Wat vind je van deze hack?
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]