Zo maak je een Halloweenpompoen

Het is herfst! De bladeren aan de bomen kleuren de mooiste kleuren en de lage zon aan de hemel zorgt voor een oranje gloed. De perfecte periode om je huis gezelliger en daarmee warmer te maken. Halloween staat om hoek en hoewel we het trick or treat-feest in Nederland gematigd vieren is een perfect excuus om een Halloweenpompoen te maken. Perfect om jezelf en je huis in de herfst en Halloweensfeer te brengen.

Wat heb je nodig?

De pompoen is rond deze vrijwel overal te verkrijgen en vaak in de lokale supermarkt te vinden. Daarnaast is er ‘gereedschap’ nodig om de pompoen uit de hollen en te bewerken. Een schaar, een lepel, een zwarte stift, plakband, kaarsjes en verschillende mesjes zijn hierbij uitstekende hulpmiddelen. Sommige winkels verkopen rond deze tijd ook speciale attributen voor het uithollen. Voordat je begint is het ook handig om met een sjabloon te werken. Deze zijn in grote getallen op internet (hier en hier te vinden en kan je gewoon op een A4-tje uitprinten.

1. Deksel

Gebruik de stift om langs de bovenkant van de pompoen een cirkel te tekenen, met daarin een kleine inkeping, zodat je de deksel weer terug kan plaatsen. De tegenoverzijde van de inkeping vormt het gezicht van je pompoen. Kies dus eerst de kant waar je het gezicht gaat vormen. Snijd vervolgens voorzichtig de cirkel en de deksel van de pompoen.

2. Uithollen

De pompoen is van binnen hol, maar bevat wel veel draden en zaden. Al deze zaden en draden moet je uit de pompoen halen. Vervolgens gebruik je een lepel om langs de wanden te schrapen om deze dunner te maken. Vergeet hierbij ook niet de deksel uit te schrapen. Een dikte van ongeveer 2,5 cm is perfect voor de kant waar het gezicht komt. Het vruchtvlees kun je eventueel gebruiken voor een soep of smoothie, maar vaak bevatten deze grotere pompoenen minder smaak.

3. Gezicht

Als je de pompoen hebt uitgehold spoel deze dan af onder de kraan en droog hem af. Knip het uitgeprinte sjabloon uit en plak deze vast op de pompoen. Als dat lastig gaat kan je ook tandenstokers of spelden gebruiken om hem strak vast te zetten. Zit het sjabloon eenmaal goed op de pompoen dan is het nu tijd om de uitgestippelde delen weg te snijden. Ga niet te snel te werk, en probeer nauwkeurig te zijn in je werk. Heb je de stukken goed gesneden duw deze dan van binnen uit voorzichtig uit de pompoen.

pompoen

4. Kaarsjes

Spoel de pompoen weer af onder de kraan en droog de pompoen weer af. Om hem te laten glimmen en langer te bewaren kun je zonnebloem of olijfolie aan de buitenkant smeren. Pak er vervolgens enkele kaarsjes of waxinelichtjes bij, zet ze in je pompoen en klaar is kees!

Bonustip: Ben je niet van plan de pompoen te bewaren en vier je een (Halloween)feestje? Vul de pompoen dan met ijsblokjes en gebruik deze om drankjes koel te houden.

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]