Maak zelf zo’n kekke hipsterkoffie in drie stappen

“Eén dubbele latte macchiato soja-karamel met discodip voor Anne-Fleurrr! Da’s dan 12 eurootjessss…” Splotsj, weer een rib uit je lijf. “Ja maar het is zo lekker, en die leuke barista met die hippe baard en die koebel in z’n neus maakt altijd zo’n lief hartje in m’n koffie.” Nou, dat kan je zelf ook, schat. Let op!

Altijd jaloers op die ene barista als hij of zij weer een hartje op de cappuccino van je meissie tovert? Met deze tips maak je zelf een hartje, appeltje of przewalskipaard op een crossmotor in je koffie. En you know what? Het is veel makkelijker dan je denkt! Oké, het is even oefenen, maar dan heb je ook wat: de perfecte koffie met een rijke schuimlaag en een mooi figuurtje.

We beginnen met het maken van een appelvorm. Voordeel is dat het hartje daar op lijkt en maar één extra handeling vergt.

Zo maak je het

Stap 1: Zet een kop koffie en schuim je melk goed op. Vul je schuimer trouwens niet helemaal tot het streepje, maar laat wat ruimte over; hierdoor kun je de melk beter verdelen. Dit trucje valt of staat met de juiste hoeveelheid melk en een rotsvaste hand.

Stap 2: Schenk de melkschuim in een constante beweging op de koffie. Begin hoog met schenken, ga langzaam naar beneden en draai een half rondje. Als het goed is, zie je dan een mooi appeltje.

Stap 3: Als je een hartje in je koffie wilt maken, doe je hetzelfde als hierboven beschreven, maar dan trek je op het laatst een streepje recht dóór het appeltje heen.

Lastig te visualiseren? Check dan deze video waarin een echte barista het nog eens haarfijn uitlegt. Succes hè?

Tell Us What You Think
11Te gek9Leuk2Serieus?1Meh...1Stom

About Author

0 Comment

 • Ella
  Posted 13/11/2018 9:11 am 0Likes

  Ik heb het al een aantal keer geprobeerd, maar ik moet zeker nog even oefenen.

 • Fabian
  Posted 08/11/2018 9:38 am 0Likes

  Goeie tip! Ga het proberen 🙂

 • Ralph van Slooten
  Posted 03/03/2016 3:50 pm 0Likes

  Ik merk zelf, wanneer er oude boontjes zijn gebruikt voor de espresso, dat een hart niet altijd even makkelijk gaat.

  • Rijn
   Posted 03/03/2016 9:37 pm 0Likes

   Ook die nemen we mee als tip! Bedankt Ralph

 • Koffiekop
  Posted 03/03/2016 6:59 am 0Likes

  De crux zit ‘m in de eerste zin “… en schuim de melk goed op”. Zonder goed schuim wordt het niks. Bij goed schuim spreken we van ‘foam’ heb je heel fijne belletjes en gedraagt het zich als een vloeistof. Daardoor kun je figuren tekenen in de koffie. Het allerbelangrijkste is om dit opschuimen goed onder de knie te krijgen, dan komen de figuren (bijna) vanzelf!

  • Rijn
   Posted 03/03/2016 9:37 pm 0Likes

   Goede tip Koffiekop!

Leave a comment

[wpterms id="3193"]