Zo maak je een horrorfilm minder eng

Het is bijna Halloween: het ideale moment om met z’n allen horrorfilm te kijken. Toch vindt niet iedereen het even leuk om een enge film te kijken, waardoor de hele ervaring voor alle kijkers een stuk minder leuk kan worden. Met deze tips kun je met zelfs de meest bange filmliefhebber een enge film kijken!

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/gratis-series-en-films-kijken-met-terrarium-tv/

1 Kijk thuis

Enge films zijn een stuk enger als je ze in de bioscoop kijkt, maar voor iemand die niet van horrorfilms houdt kan dat teveel van het goede zijn. Sleep die vriend of vriendin niet mee naar een donkere zaal met keihard geluid waar ze niet uit kunnen ontsnappen. Bekijk die enge film thuis, waar diegene zich op z’n gemak voelt en desnoods de kamer kan verlaten. Zo voorkom je dat iemand de bioscoop uitloopt, waardoor jouw avond ook gelijk ten einde is.

2 Kijk overdag

In het donker is een horrorfilm nog enger.

Een lichte omgeving kan veel helpen als iemand snel bang is. Je bent al snel geneigd om het licht te dimmen als je een film kijkt – vooral bij horrorfilms – maar niet iedereen staat hierom te springen. Laat die lichten aan, zodat iedereen zich op z’n gemak voelt. Nog beter: bekijk de film overdag. Niet alleen heb je al meer dan genoeg licht, het duurt ook nog enkele uren voordat het donker wordt. Tegen die tijd zijn die enge momenten allang vergeten.

3 Geef ze iets om achter te schuilen

Het beeld van iemand die zich achter een kussen verstopt is misschien cliché, maar het werkt wel degelijk. Geef iemand die niet tegen enge films kan iets om vast te houden en zich achter te verschuilen als het te spannend wordt. Geef ze een deken of een kussen, of een moedwillig slachtoffer die ze kunnen vastgrijpen.

4 Meer zielen meer vreugd

Hoe groter het gezelschap, hoe minder eng een film vaak wordt. Als je tijdens Halloween met z’n allen een enge film wil kijken, zorg dan voor een groot gezelschap. Dan durven zelfs de grootste angsthazen mee te kijken.

5 Lees de samenvatting

Het is misschien zonde van de film, maar door de samenvatting van de film te lezen is er al veel van de spanning weg. Je weet welke plottwists onderweg zijn, wie er allemaal het loodje legt, en vele andere details die een film spannend kunnen maken.

6 Zorg voor knapperige snacks

We kunnen ons lichaam kalmeren door te kauwen. Ons brein maakt namelijk de redenatie: als ik in gevaar zou zijn, zou ik niet eten. Ik ben aan het eten, dus ik ben niet in gevaar. Het kan dus enorm helpen om tijdens de enge momenten een snack te nemen waar goed op kunt kauwen, zoals chips, nootjes, pretzels, crackers, popcorn, enzovoorts.

Knapperige snacks zorgen voor afleiding en hebben een kalmerende werking.

7 Zet de helderheid van je televisie hoger

Normaal gesproken stel je de helderheid van je televisie af op je omgeving, zodat het beeld niet te licht of te donker is. Zo zijn de donkere scenes echt donker, zodat je niet goed kunt zien wat er gebeurd. Maar deze donkere scenes zijn juist verschrikkelijk voor kijkers die niet van enge films houden. Je kunt een horrorfilm een stuk minder eng maken door de helderheid van je televisie iets hoger te zetten. Zo is alles op het scherm beter zichtbaar en minder eng.

8 Hou het geluid zacht

Je zou denken dat een horrorfilm eng is door wat je ziet, maar geluid speelt juist een ontzettend belangrijke rol om spanning op te bouwen en het publiek te laten schrikken. Van zachte, donkere geluiden tot het enge opzwepende geluid als er plotseling iets gebeurt. Als je het geluid van de film aanzet, tot je die geluiden bijna niet meer hoort, is een film een stuk minder meeslepend. Let wel op dat je ondertiteling aanzet.

9 Bedwing jezelf

Liefhebbers van enge films vinden het leuk om te schrikken, maar soms ook om anderen te laten schrikken. Dit kan heel grappig zijn, maar niet tijdens een horrorfilm. Als je wil dat die ietwat bange vriend of vriendin ooit weer een film met je gaat kijken, laat ze dan niet schrikken tijdens een enge film. Dus doe niet alsof je plotseling iets uit de keuken hoorde komen, en ga vooral niet om de hoek staan als ze na een adempauze de kamer weer inlopen.

10 Eindig met wat afwisseling

En de laatste maar zeker niet de minst belangrijke tip: zorg voor wat afwisseling na de film. Zet een leuke sitcom of desnoods een grappig YouTube-filmpje op om die enge momenten snel uit het geheugen te wissen. Een goede remedie tegen de spannende momenten is het bekijken van de Making Of van de film. Door te zien wat zich achter de schermen afspeelde, krijgt de bange kijker de bevestiging dat alles in de film gewoon nep was.

Tell Us What You Think
1Te gek0Leuk0Serieus?2Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]