Zo maak je je badkamer slimmer

De apparaten in ons huis worden steeds slimmer. Dat geldt voor de woonkamer, de keuken, dus waarom zou dat niet voor de badkamer gelden?  

Slim hoeft natuurlijk niet altijd te betekenen dat alles is verbonden met het internet of je smartphone, maar met de juiste technologie kun je het vertoeven in de badkamer een stuk aangenamer maken. Wij laten je weten hoe. 

Douche én gezichtsbruiner
We houden van efficiënt, en wat is er efficiënter dan zorgen voor een kleurtje op je gezicht terwijl je onder de douche staat? Dat klinkt onmogelijk, maar toch is dat precies wat een Sunshower doetEn omdat de tijd van een gemiddelde douche-sessie overeenkomt met de aangeraden maximale gebruiksduur van deze gezichtsbruiner, heb je elke dag een perfect moment om eventjes kort te ontspannen én je gezicht bij te kleuren.

Meteen aan de slag om je badkamer een stuk aangenamer te maken? Ga dan naar de  Tegeldepot.nl 

Slimme thermostaat
Niets is vervelender dan onder een heerlijk warme douche vandaan komen om vervolgens tegen een muur van kou aan te lopen. Om die reden is een slimme thermostaat dan ook absoluut aan te raden. Vlak voordat je gaat douchen zeg je tegen je spraakassistent dat de temperatuur heel eventjes wat omhoog moet, en voila, de muur van kou is veranderd in een warme luchtdeken die je begroet na het douchen. 

Slimme lampen 
Ze bestaan natuurlijk al even, slimme lampen, maar juist in een ruimte als de badkamer zijn ze ideaal om te installeren. Ze vereisen geen aanpassingen in de badkamer, wanneer je in huis het basisstation hebt staan, draai je simpelweg de nieuwe slimme lamp in de ‘ouderwetse’ fitting. Combineer je dit met een spraakassistent als Siri (die je van afstand kunt bedienen met je stem), dan kun je vanuit de badkuip of van onder de douche de verlichting prima afstemmen op je stemming. 

Spiegelverwarming
Eigenlijk is het toch vreemd dat we in een tijd waarin zoveel mogelijk is, nog steeds stuntelen met een spiegel die beslaat wanneer je aan het douchen bent. Want het betekent dat die spiegel het laat afweten, juist op het moment dat je hem nodig hebt. In dat geval is het goed om te weten dat er iets bestaat als spiegelverwarming. De verwarming achter het spiegeloppervlak zorgt ervoor dat je spiegel niet meer beslaat, waardoor je direct uit de douche aan je andere verzorging kunt beginnen. 

Douchepanelen
Met alle slimmigheden die de omgeving van je badkamer prettiger maakt, zouden we bijna vergeten dat het douchen zelf natuurlijk ook nog moderner gemaakt kan worden. De mogelijkheden in de meeste douches in de Nederlandse badkamer zijn nog altijd beperkt tot het reguleren van de warmte, en een paar standen voor de straal. Dat kan slimmer en comfortabeler. Een douchepaneel bijvoorbeeld, waarbij je niet alleen de sterkte van de straal kunt bedienen en de temperatuur, maar ook nog eens de hoeveelheid stralen, met behulp van diverse regelaars.  

Dit artikel is tot stand gekomen met onze Partner-redactie. Deze levert redactionele diensten aan commerciële partners van Reshift. Artikelen die door afdeling geschreven zijn, herkent u aan het lichtblauwe Partner-label. De Partner- redactie opereert gescheiden van de reguliere Reshift-redacties, zodat de redactionele onafhankelijkheid van deze laatste groep gegarandeerd blijft. De redactie is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel. 

Tell Us What You Think
0Te gek1Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

1 Comment

  • Traplift kopen
    Posted 22/03/2019 4:56 pm 0Likes

    Wat handig zou zijn is een spraakgestuurde traplift voor mijn opa. Nu kan hij steeds de bedieningsknop niet vinden. Misschien een gat in de markt?

Leave a comment

[wpterms id="3193"]