Zo maak je je gerechten nog lekkerder

Lifehacking heeft een aantal super simpele tips om bepaalde gerechten net iets lekkerder te maken, waardoor je kunt uitblinken in de keuken.

https://lifehacking.nl/diy/zo-bewaar-opengemaakt-blikje-frisdrank/

Kaassaus

Als je kaassaus maakt, bijvoorbeeld voor over de bloemkool of door de pasta, kan deze soms een beetje schraal of saai zijn. Dat zit hem niet alleen in de hoeveelheid kaas, zout en peper. Je kunt je saus een beetje extra pit geven door er wat mosterd doorheen te roeren. Let op dat je er niet teveel doorheen doet. Het is de bedoeling dat je saus er lekkerder van wordt, maar niet naar mosterd gaat smaken.

Chilli con carne

Je kunt je chilli con carne een wat diepere smaak geven door pure chocolade eraan toe te voegen. Ook hier geldt: gebruik net genoeg om de saus lekkerder te maken, zonder dat je de chocolade echt gaat proeven.

Warme chocolademelk

Warme chocolademelk is erg lekker met een klein beetje cardamom. En op een hele koude winteravond is een klein scheutje donkere rum er ook erg lekker door.

Spruitjes

Spruitjes zijn veel frisser van smaak als je ze in de oven doet of in de pan bakt in plaats van ze te koken. Met wat spekjes worden ze helemaal lekker. Wanneer je spruitjes bakt, krijgen ze een beetje een nootachtige smaak, terwijl ze gekookt een beetje muf van smaak kunnen zijn, zeker als je ze te lang kookt.

Aardbeien

Aardbeien zijn erg lekker in combinatie met balsamico azijn en een beetje peper!

Gember

Vers geraspte gember of stemgember is erg lekker door de fruitsla. De boel smaakt net een beetje anders dan anders, waardoor je je gasten positief kunt verrassen.

Hummus in plaats van mayonaise

Hummus is gezonder dan mayonaise, en is in veel salades net zo lekker, of zelfs aparter. Je kunt de hummus verdunnen met een beetje water om het beter door de sla te mengen. Ook is hummus erg lekker door de eiersalade en in combinatie met peri-peri kip.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]