Zo maak je met één liedje een hele afspeellijst op Spotify

Spotify biedt je fantastische manieren om muziek te vinden waar je van houdt, op basis van de muziek waar je op dat moment naar luistert. Maar dat kost soms wel wat werk, en wat als je daar geen zin in hebt? Gelukkig kun je makkelijk een hele afspeellijst maken. Lees ook: De beste websites voor achtergrondmuziek.

Ja, ook wij houden van die heerlijke afspeellijsten die precies de muziek afspelen waar wij van houden. Het punt is dat we alleen niet de tijd willen nemen om die lijst te maken. In theorie is het heel goed mogelijk door duimpjes omhoog en omlaag te geven in Spotify, maar dat kost veel tijd. Dat gaan we dus een keertje doen als we die tijd hebben (en dat moment komt dus nooit, want als we tijd hebben houden we een Netflix-marathon). Zou het niet fantastisch zijn als je gewoon aan kon geven wat je favoriete nummer is, en je vervolgens op basis daarvan de perfecte afspeellijst kon maken?

Magic Playlist

Helaas biedt Spotify die mogelijkheid niet, maar dat wil niet zeggen dat het niet kan. MagicPlaylist is een dienst die precies doet wat we hierboven hebben omschreven. Denk aan je favoriete liedje aller tijden, zelfs als dat van Jan Smit is. Typ de naam van dit liedje in het invoerveld van MagicPlaylist en klik op het resultaat dat verschijnt. Nog geen seconde later verschijnt er een afspeellijst in beeld die je van je sokken zal blazen.

magicplaylist

Uiteraard is het geen 100% hit, er zullen altijd nummers tussen zitten die je stiekem toch niet liggen, maar die heb je er in deze lijst met één muisklik uit gevist. Ben je tevreden over je afspeellijst? Klik dan op Save playlist on Spotify. Vervolgens moet je inloggen met je Spotify-account, waar de afspeellijst automatisch zal zijn toegevoegd. Deze site staat sinds kort bovenaan in onze bladwijzers en we hebben zo’n vermoeden dat dat bij jou niet veel anders zal zijn.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • Blizzard
    Posted 13/12/2016 2:30 pm 0Likes

    Spotify biedt wel Song Radio. Dat komt toch aardig in de buurt van wat Magic Playlist doet m.i.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]