Zo maak je roestvrijstaal vlekbestendig

Azijn en olie zijn meer dan alleen smaakmakers. Door het te gebruiken op roestvrijstalen oppervlakken lijkt het weer als nieuw en maak je het vlekbestendig!

https://lifehacking.nl/productiviteit-tips/de-beste-lifehacks-voor-de-keuken/

Roestvrijstalen oppervlakken zoals de buitenkant van je magnetron of oven zijn vaak het slachtoffer van hardnekkige vetvlekken die je niet makkelijk wegpoetst. Voordat je gelijk een agressief schoonmaakmiddel in je winkelmandje gooit, bedenk dan dat het ook een stuk milieuvriendelijker kan met olie en azijn. Het gaat misschien tegen je gevoel in, doordat het staal in de eerste instantie alleen maar vetter aanvoelt door de olie, maar als je het goed doet wordt het staal brandschoon en blijft het door het laagje olie langer schoon!

Stap 1:

Dep een droge doek in de witte azijn en wrijf in de richting van de ‘groeven’. Als je goed naar het roestvrijstaal kijkt, zie je dat er allemaal kleine lijntjes over het staal lopen. Als je roestvrijstaal schoonmaakt, moet je altijd in de richting van deze groeven vegen.

groeven roestvrijstaal

Stap 2:

Dep een nieuwe droge doek in olijfolie of minerale olie en herhaal het proces uit de eerste stap. Nadat je het roestvrijstaal goed hebt ingesmeerd, droog je het oppervlak met een schone droge doek.

Doordat deze twee soorten olie niet vergelen al ze opdrogen en een beschermend laagje achterlaten, wordt het roestvrijstaal vlekbestendiger. Met name vocht en vettigheid heeft door de olie minder grip op het oppervlak.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

  • jaja
    Posted 15/01/2016 12:17 am 0Likes

    Babydoekjes werken ook goed 🙂

Leave a comment

[wpterms id="3193"]