Zo slaap je makkelijker in het vliegtuig

We kennen allemaal wel de ongemakken van het slapen op plekken anders dan je bed. Soms ben je lang onderweg en zou je het liefst even je ogen dicht doen. Het probleem van een dutje onderweg doen is vaak comfort, beter gezegd het gebrek aan comfort. Vooral als je lang onderweg bent, s ‘nachts of vroeg in de ochtend wil je gewoon nog even wat uurtjes slaap pakken. Op lange reizen, per vliegtuig kan je bijna niet anders, maar hoe slaap je nu lekker in het vliegtuig.

https://lifehacking.nl/onderweg/wifi-wachtwoorden-voor-alle-vliegvelden/

Voordat je in het vliegtuig staptavfae573e5d6c99beb335

Ter voorbereiding kan je enkele maatregelen treffen. Alvorens je het vliegtuig in stapt kan je je voorbereiden op een lekker en vooral comfortabel dutje. Als je lekker wilt slapen gaat het er vooral om dat je je comfortabel voelt. Niet alleen de omstandigheden spelen hierbij een rol maar ook je gesteldheid.

Kleding

Als je lang moet zitten is het niet geheel onbelangrijk je kleding hierop aan te passen. Je hoeft niet meteen in trainingspak te gaan maar een iets wat los zittende broek is misschien wel fijn. Een riem kan ook erg vervelend zijn als je wilt gaan slapen in het vliegtuig. De riem kan in je buik steken waardoor je geen lekkere slaappositie kunt vinden. Een vestje is ook altijd handig, als het koud is kan je deze aantrekken en als het warm is uit. Je kan je vestje ook als dekentje gebruiken.

De plek

Tegenwoordig kun je vaak zelf je plek in het vliegtuig kiezen, dit doe je echte wel van te voren. Als je de mogelijkheid hebt, kies dan voor een plekje bij het raam. Je kunt zo je hoofd laten rusten tegen te wand. Nog een pluspunt aan een plekje aan het raam is dat er niet steeds mensen langs je hoeven te gaan. Jij moet daarentegen wel langs andere mensen. Als deze plek nog vrij is, ga dan ook bij de nooduitgang zitten. Hier heb je net iets meer beenruimte dan op andere plekken in het vliegtuig.

Tijd

Als het kan en uitkomt, kies dan een vlucht die overeen komt met je slaapritme. Vlieg je in de nacht, dan is het waarschijnlijk makkelijk voor je om in slaap te komen.

Koffie

Als je van plan bent te gaan slapen in het vliegtuig, is het niet verstandig om cafeïne te nuttige van te voren. Zorg juist dat je wat moe bent, zodat je lekker in slaap valt tijdens de vlucht.

Tijdens de vlucht

Tijdens de vlucht zijn er ook een aantal dingen die je kunt doen om een lekker dutje te doen. Er zijn veel verschillende manieren waardoor je er misschien net iets comfortabeler bij zit.

Muziek muziek

Muziek kan erg belangrijk zijn en dient voor meerdere doeleinde. Het kan zo zijn dat je muziek gebruikt om te ontspannen en tot rust te komen. Je zou voor het slapen gaan wat natuurgeluiden erop kunnen zetten. Hier val je doorgaans sneller van in slaap dan van dance-muziek.

Het is ook een manier om je af te sluiten van de rest van het vliegtuig. Je kunt lekker je eigen muziekje opzetten en je hebt geen last van huilende baby’s of snurkende mensen.

Kussen

Check van te voren of je een kussen krijgt op de vlucht, neem er anders zelf een mee. Je kan ook een goed gevulde tas meenemen, die je toch al wilde meenemen, scheelt bagage. Deze kan je dan als kussen gebruiken. Leg hem als je aan het raam zit tussen je hoofd en de wand en anders voor je op het tafeltje. Er zijn ook speciale reiskussentje, denk het kussentje dat om je nek gaat. Inmiddels heb je veel variaties op het reiskussentje.

hangmat1

Tips

 • Laat je gordel tijdens de vlucht om, het liefst ook zichtbaar. Zo voorkom je de kans dat je gewekt voor door de stewardess als je deze tijdens de vlucht weer om moet doen.
 • Kijk geen film tijdens de vlucht. Het blauwe licht zorgt er namelijk voor dat je hersenen actief blijven.
 • Neem een glas wijn of ander alcoholistische drankje waarvan je lekker kunt slapen. (18+)
 • Heb je contactlenzen, doe deze tijdens de vlucht dan uit. De droge lucht in het vliegtuig kan voor irritatie zorgen.
 • Zorg dat je wat gegeten hebt, of iets kleins te snacken bij hebt. Slapen op een lege maag is niet ideaal.
 • Neem een slaapmaskertje mee, zo weet je zeker dat het donker is.

 

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Mike
  Posted 17/01/2017 11:35 pm 0Likes

  Nog een tip: met seatguru.com kun je vooraf met je vluchtnummer bekijken wat de stoel indeling is van het type vliegtuig waar je mee vliegt en welke stoelen goed of slecht zijn. Ook zijn er recensies te vinden over de vliegervaring en de verschillende posities in dat toestel. Met die informatie kun je dan de best voor jou beschikbare stoel claimen bij de check in!

  • Isabeau Engelaar
   Posted 18/01/2017 10:09 am 0Likes

   Bedankt voor deze tip Mike!

 • Gerard
  Posted 17/01/2017 1:00 pm 0Likes

  Beste Isabeau
  Met de meeste tips ben ik het wel eens, alleen de tip van alcohol niet.
  Als je alcohol nuttigd tijdens een lange reis dan krijg je tijdens de vlucht enige vorm van uitdroging in je lichaam waardoor je jezelf slechter voelt na het reizen.
  Mijn ervaring.
  Mijn tip zou zijn neem een glas water zonder prikkels en doe oordopjes in zodat je niet gestoord raakt van geluiden van de andere reizigers.

  • Isabeau Engelaar
   Posted 18/01/2017 10:13 am 0Likes

   Hallo Gerard,

   Daar heb je zeker gelijk in! De kwaliteit van je dutje of nachtrust gaat van alcohol zeker achteruit. Neem deze tip dan ook met een korreltje zout. Om echt alleen in slaap te komen kan een glaasje echter wel helpen.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]