Zo verander je je locatie in Snapchat

Het is natuurlijk altijd leuk om met de Geofilters van Snapchat te laten weten waar je bent. Bijna iedere plek in Nederland heeft wel een locatiesticker en het is ook altijd leuk om te zien hoe de sticker van een bepaalde plek eruitziet. Benieuwd hoe de sticker van Singapore, Berlijn of Tokio eruitziet? Met deze truc kun je je locatie in Snapchat zelf veranderen!

https://lifehacking.nl/diy/9-tips-en-trucs-om-snapchat-koningin-worden/

Twee stappen

Om een ‘neppe locatie’ door te geven aan Snapchat moeten we twee dingen doen: een aanpassing maken in de Instellingen van je telefoon, en je hebt een gratis app nodig uit de Play Store.

Instellingen

Je telefoon kan niet zomaar een neppe locatie doorgeven aan een app – daarvoor moet je jezelf eerst ontwikkelaarsrechten geven. Om dit te doen ga je naar Instellingen en scroll je naar beneden naar Over de telefoon. Nu zie je een scherm je apparaatnaam, het modelnummer en het build-nummer. Tik een paar keer op build-nummer. Na een paar keer zal er iets in beeld verschijnen als ‘u bent nu ontwikkelaar’. Nu is het mogelijk om de locatie van je smartphone te faken.

Fake GPS

Ga nu naar de Play Store en download de app FakeGPS Free. Krijg je een melding dat de app niet goed kan werken? Dan heb je waarschijnlijk bovenstaande instructies niet goed uitgevoerd.

Als alles goed is gegaan, zie je nu een soort Google Maps-kaart. Ga nu op zoek naar een plek waar je zogenaamd wil zijn en druk twee keer kort na elkaar op die plek. Je ziet nu een speldenknop op die plek verschijnen met het adres van de plek waar je hebt getikt.

Heb je de locatie geselecteerd waar je wil zijn? Druk dan op de Play-knop rechtsonder in het scherm. Je krijgt nu de melding ‘Fake location engaged…’. Het kan zijn dat je nu een reclame te zien krijgt, maar dat komt omdat je de gratis versie hebt gedownload. De app heeft echter wel gewoon z’n werk gedaan.

Snapchat

Open nu Snapchat en maak een foto of video. Veeg naar links tot je bij de locatiesticker komt. Je zult nu zien dat je de sticker krijgt van de locatie die je hebt geselecteerd in FakeGPS. We hebben het zelf ook geprobeerd en gingen even langs Warschau, waarna we gelijk doorreisden naar Singapore.

 

 

Wat vind je van deze hack?
40Te gek22Leuk8Serieus?16Meh...82Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

  • Michiel
    Posted 06/12/2020 8:05 pm 0Likes

    Hoe kan je dan achteraf weer zorgen dat je gebruik maakt van je eigen locatie?

Comments are closed.