Aaargh, hoe verwijder je zo’n doorgedraaide #$%&-schroef?!

Zo anno 2K20 is een beetje klussen het laatste bastion als het aankomt op pure, rauwe mannelijkheid. Beetje vloeken, beetje fluimen, en vooral hard gillen als je jezelf met een hamer weer eens hard op je duim lelt. Losjes om de heupen draag je een tot de nok gevulde leren toolbelt. Likkebaardend loop je op je klus af: die schroef moet los. Maar dat gdvrrrrdommese pokkeding is volledig doorgedraaid! Wat nu?!

#1: De bargoense manier

Pak een koevoet. Wrik het gespleten uiteinde onder de schroefkop. Ga met je hele hebben en houwen aan de hefboom hangen, zet een album van Slayer op, verf je haar zwart, doe een bivakmuts op en steek het hele zooitje in de fik. Too much? Okay, er is een nettere manier.

#2: Elastiek

Kijk, dat is al rustiger. Even kalm nou. Heb je ooit met je grijpgrage handen in de tassen van een postbode zitten graaien? Dan heb je vast wel eens een knotje van die lekkere dikke postelastieken meegenomen. Die dingen zijn genialer dan ducttape en WD-40 bij elkaar.

Je kunt er namelijk niet alleen dingen mee vastmaken, ze werken ook prima om doorgedraaide schroeven mee los te krijgen. Dat rubber is zo stroef als de neten, en dat is handig. Leg het elastiek over de schroef in kwestie, zet je accuschroefklopboormachinehamer erop en druk (langzaam! delicaat! met beleid!) op de knop. Het bitje grijpt in het elastiek, het elastiek grijpt in de schroefkop, een timmermanskind kan de was doen.

Oh, en gooi het elastiek niet weg. Er zijn namelijk nog veel meer dingen die je met die rubberen rakkers kunt doen. Maar daarover later meer.

Tell Us What You Think
7Te gek26Leuk0Serieus?0Meh...2Stom

About Author

0 Comment

  • Cryptolock
    Posted 22/07/2017 10:20 am 0Likes

    Dit trucje probeerde ik laatst maar dat werkte niet voor mij. Schroefje was ook wel erg klein misschien dat het bij een groter schroefje wel had gewerkt 🙂

Leave a comment

[wpterms id="3193"]