Zo verwijder je een vishaak uit je vinger

Je bent net bezig om wat aas aan je vishaak te doen, en plotseling stapt er iemand op je lijn. Met een enorme ruk boort de vishaak zich diep in je vinger. Wat moet je nu doen? Lees ook: Laat stinkende vis weer lekker ruiken.

Twee manieren

Volgens de website van The Art of Manliness heb je op dat moment twee keuzes; je kan de haak terugduwen, of juist verder drukken en het puntje eraf knippen.

ic4iohgrjd50ovgmyhme

Bij de eerste optie, moet je op twee punten druk uitoefenen op de haak. Je kan dit proberen met één hand, maar het is makkelijker om wat visdraad om de haak te binden. Terwijl je met je vinger druk zet op de haak, trek je aan de draad om de haak uit je vinger te halen. Doordat je de haak naar beneden drukt, blijft de weerhaak aan de vishaak vrij en kun je de haak eruit halen.

Afknippen

Soms lukt de eerst methode niet. Als de haak te diep zit of de weerhaak te groot is, kun je de haak het beste doordrukken. Volg de kromming van de vishaak en prik vanuit de binnenkant nog een gaatje in de huid van je vinger. Nu knip je het uiteinde van de vishaak af, waarna je met een soepele beweging de haak terug kan draaien.

Wat vind je van deze hack?
1Te gek1Leuk4Serieus?0Meh...3Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]