Zo voorkom je dat insecten je steken

Word je constant lastiggevallen door allerlei insecten wanneer je buiten bent? Zit je ’s ochtends na een slapeloze nacht vol gezoem onder de muggenbeten? Lifehacking heeft een aantal tips waarmee je ervoor kunt zorgen dat je niet meer gestoken wordt. 

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/dingen-zomer-extra-moet-oppassen/

Persoonlijke hygiëne

Het is fijn om lekker te ruiken, zeker in de zomer wanneer je toch al sneller transpireert. Veel lekker frisse, zomerse parfums, douchegel en shampoo ruiken echter naar bloemen, fruit of honing. En dat is nou net waar insecten dol op zijn. Als je veel last van insecten hebt, kun je beter een geurloos product gebruiken, of juist iets met munt erin. Er zijn een aantal badproducten op de markt die naar munt ruiken, wat in de zomer lekker fris is en waar insecten door worden afgeschrikt.

Kleding

Felle kleding en glimmende juwelen trekken insecten aan, met name het soort insecten dat kan steken. Daarom is het beter om in de zomer pastelkleuren te dragen als je voor langere tijd naar buiten gaat.

Eten en drinken

Let goed op je drankje, aangezien zoetigheid erg aantrekkelijk is voor wespen. Pas ook goed op wanneer je een ijsje eet. Er kan zomaar een wesp of bij op geland zijn die je in je mond of keel kan steken wanneer je het beestje ongemerkt oplikt.

Blote voeten

Je hebt vast weleens een hommel op de grond zien zitten of rond zien lopen. En in de zomer zijn er ook nog eens tal van mieren. Daarom is het een goed idee om altijd schoenen of slippers te dragen wanneer je naar buiten gaat.

Tuinieren

Let bij het tuinieren goed op dat je niet per ongeluk een onopgemerkt nest verstoort of verwoest. Draag altijd handschoenen wanneer je onkruid weghaalt, de borders opschoont of gaat planten. Hommels maken ook weleens een nest onder de grond, wat je per ongeluk bloot kunt leggen wanneer je bijvoorbeeld het gras maait.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

1 Comment

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: