Zo voorkom je dat WhatsApp je informatie deelt

Je had het waarschijnlijk al gezien of gehoord; WhatsApp heeft haar gebruikersvoorwaarden aangepast. Waar dit normaalgesproken niet zo bijzonder is, kan het deze keer wel grote gevolgen hebben voor jou als gebruiker. WhatsApp heeft namelijk aangekondigd dat we binnenkort reclame kunnen verwachten in de populaire chat-app. In de nieuwe gebruikersvoorwaarden vraagt WhatsApp toestemming om je informatie te delen met derde partijen en je telefoonnummer te koppelen met Facebook. Wil je niet dat WhatsApp dat doet? Hier lees je hoe je het voorkomt én geneest.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/zo-stuur-je-een-gif-via-whatsapp/

Weigeren bij de pop-up

Als je de pop-up krijgt van de veranderde gebruikersvoorwaarden, druk dan op ‘Lees meer over de belangrijke updates’. Als je op ‘Niet nu’ drukt komt de pop-up gewoon op een later tijdstip weer in je scherm.

WhatsApp Akkoord

Als je het scherm met de gebruikersvoorwaarden ziet, scroll je helemaal naar onderen. Daar vind je de schakelaar ‘Deel mijn WhatsApp-accountinformatie met Facebook’. Deze zet je natuurlijk uit. Doordat je dit proces niet meer kunt terugdraaien, krijg je de vraag van WhatsApp of je het wel zeker weet. Geef aan dat je het zeker weet door op ‘Niet delen’ te tikken.

Achteraf ongedaan maken

Heb je de pop-up al gezien en heb je toen op Akkoord gedrukt? Dan heb je 30 dagen om je keuze aan te passen, daarna is dit niet meer mogelijk.

WhatsApp Reclame

Je navigeert in WhatsApp naar Instellingen en vervolgens druk je op Account. Hier zie je dezelfde schakelaar die aangeeft dat je chatgedrag wordt gedeeld met Facebook. Dit kun je ongedaan maken door de schakelaar ‘Deel mijn accountinformatie’ uit te zetten. Net als bij de pop-up krijg je de vraag of je het zeker weet. Geef aan dat je het zeker weet door op ‘Niet delen’ te drukken.

Momenteel merk je waarschijnlijk nog geen verschil met anderen die wel hun informatie met Facebook delen, maar de kans bestaat dat die gebruikers binnenkort ongevraagd reclame in beeld krijgen en jij niet.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]