Zo was je je kussens

De meeste mensen wassen hun beddengoed een keer per week, maar laten de kussens vaak buiten deze schoonmaakbeurt vallen. Toch is het handig en hygiënisch om minimaal twee keer per jaar ook de kussens te wassen. Weliswaar lijkt het misschien makkelijker om gewoon nieuwen te kopen, maar het schoonmaken is heel simpel.

1. Kussensloop

Verwijder eerst de kussensloop van het kussen. Sommige kussen hebben ook nog een hoes met een rits om het kussen heen zitten. Verwijder deze ook en was deze en de sloop apart

2. Wasmachine

Stop de kussens in de wasmachine. De meeste kussens, inclusief donskussen, kunnen gewoon in de wasmachine gewassen worden. Wil je echt helemaal zeker zijn van je zaak, check dan het label op je kussen. Probeer voor de balans in de wasmachine twee tegelijk te wassen, zodat deze niet de hele tijd heen en weer wordt geschud.

3. Wasmiddel

Voeg wasmiddel toe. Een schepje of dopje normaal wasmiddel is meestal voldoende. Voor extra witte kussens kun je deze mix toevoegen: 1 dopje wasmiddel, 1 dopje bleekwater en een half dopje boraxpoeder. Zet de wasmachine aan en stel deze in op een hete temperatuur met minstens twee reinigingscyclussen.

tennisballen

4. Droger

Stop de kussens in de droger en stel de droger correct in. Zet deze niet op een te hete stand. Stop voor een beter resultaat twee tennisballen verpakt in een sok in de droger bij de kussens. Hierdoor worden de kussen lekker fluffig en zijn ze sneller droog. Check na het drogen of ze (in het midden) droog zijn. Zo niet: herhaal het proces.

 

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

2 Comments

 • Freek
  Posted 20/02/2017 3:39 pm 0Likes

  Altijd al geweten dat het met die tennisballen geen onzin was 😀

 • Colin
  Posted 30/08/2016 4:43 pm 0Likes

  Hallo,

  Ten eerste wou ik even zeggen geweldige tips van u! Alleen moeten er twee tennisballen in een sok of allebij apart?

  Mvg, Colin.

Comments are closed.