Zo zorg je dat je koffer niet kapot gaat

Bijna iedereen die met het vliegtuig reist heeft het weleens meegemaakt. Je komt na het landen bij de bagageband aan en je koffer is beschadigd, of erger nog: de hele inhoud ligt over de bagageband verspreid. Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat je koffer er zo verfomfaaid uitziet, en hoe hard er wel niet mee gesmeten is.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/de-beste-tips-voor-de-was/

De juiste koffer kiezen

De reden dat je koffer kapot gaat, is niet alleen de manier waarop het personeel met je spullen omgaat. Je koffer gaat langs allerlei bagagebanden en komt onderweg allerlei obstakels tegen waaraan losse onderdelen of uitsteeksels van je koffer (ritsen, wieltjes, handvatten, naamkaartjes, etc.) kunnen blijven hangen. Probeer daarom een stevige, harde koffer te kiezen met zo min mogelijk losse frutsels en uitsteeksels.

Stoffen koffers met harde stukken plastic in de voering (ter versteviging) gaan erg gauw kapot omdat het plastic vrij snel breekt en dan in de voering blijft steken. Als het gebroken plastic scherp is, kan de stof van je koffer gaan scheuren en verlies je ook nog eens de inhoud.

Je huidige koffer beschermen

Heb je al een koffer, dan kun je deze soms op het vliegveld in folie laten verpakken. Let op: Dit is niet zo handig als je misschien je koffer nog moet openen voor controle. Je kunt echter ook een soort T-shirt-achtig omhulsel voor je koffer kopen dat strak om je koffer heen zit waardoor hij beter beschermd wordt.

Zorg dat alle ritsen van je koffer helemaal dicht zijn, ook al is een bepaald vak leeg. Gesloten ritsen blijven minder gauw steken. Als je koffer een schouderband heeft, kun je deze het beste losmaken en in de koffer bewaren tot je op je bestemming bent aangekomen. Haal ook oude labels van de vorige reis eraf, die zorgen toch maar voor verwarring.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author