Zomaar een paar keuken-hacks die het leven makkelijker maken

Heerlijk uitgebreid dineren met je beste vrienden of snel een pizza opwarmen in de oven – het gebeurt allemaal in de keuken. Met andere woorden: koken doen we allemaal! En als je dan toch gedwongen tijd in de keuken moet doorbrengen, dan kun je die tijd maar beter zo relaxed mogelijk door komen. Met deze keuken-tips vertellen wij je precies hoe je dat doet.

Cherrytomaatjes in bulk snijden

Op een boterham, door de pasta, op je pizza – cherrytomaatjes zijn eigenlijk een soort pindasaus: ze maken alles nóg lekkerder. Jammer genoeg is het best een priegelwerk om ze te snijden. Om grotere hoeveelheden cherrytomaten te snijden, pak je een groot keukenmes en twee deksels van gelijke afmeting. Leg de tomaatjes tussen de deksels en houd er lichtjes druk op met je hand; niet te veel, anders heb je tomatensaus. Neem nu het mes en snijd tussen de deksels door. Hoppa, in één keer alle tomaatjes in tweeën!

De grote verse eieren-test

Heb je zo’n handig eierrekje in de koelkast? Mooi! Enige probleem daarmee is dat je vaak niet meer weet wanneer je die eieren ook alweer gekocht had… Geen nood! Vul gewoon een kom of pan met ruim water. Leg nu je eieren erin. Als het ei zinkt en op zijn zijkant ligt, heb je een vers ei te pakken. Draait het ei met de punt naar boven, dan is-ie (mits goed gekookt) nog eetbaar. Als het ei blijft drijven, dan zit er echter niks anders op dan ‘m weg te gooien.

Gaan met die (groene) banaan

Zin in een banaan, maar willen die krengen niet rijpen? Gelukkig kun je bananen alsnog lekker eetbaar maken door ze met schil en al 30 minuten op 150 graden in de oven te leggen. I kid you not.

Aardappeleters 4ever

Wij Hollanders zijn natuurlijk echte aardappeleters. Vol vertrouwen heb je dus een flinke zak piepers meegenomen. Helaas gaat dat spruiten een stuk sneller dan gedacht! Leg de volgende keer gewoon een groene appel bij je aardappels. Dat zorgt er namelijk voor dat ze minder snel gaan spruiten.

Magisch mixen met één hand

Mixen en tegelijkertijd ingrediënten toevoegen? Dat zou alleen lukken als die kom eens bleef staan. Leg de volgende keer gewoon een vochtige doek op het aanrecht en zet je kom daar bovenop. Hierdoor heeft de kom genoeg grip om netjes te blijven staan, hoe fanatiek je ook mixt. En dat betekent ook dat jij een hand vrij hebt om nog wat extra chocola aan je beslag toe te voegen!

Niet helaas pindakaas!

Heb je weleens een pot pindakaas een poosje laten staan? Na een tijdje scheiden de olie en de gemalen pinda’s zich van elkaar. Om dat tegen te gaan, leg je de pot pindakaas ondersteboven in de kast. Voor gebruik draai je de pot om, zodat de olie weer naar boven komt. Het resultaat is heerlijk smeuïge pindakaas.

Kruiden bewaren 2.0

Iedereen weet inmiddels dat je losse verse kruiden het best in een vochtig stukje keukenpapier kunt bewaren. Maar hoe doe je dat met een heel kruidenplantje?! Knip de volgende keer de hele bos kruiden af, tot vlak bij de wortel. Zet het bosje vervolgens in een (smal) glas water. Neem nu een plastic zakje en schuif deze met de opening naar beneden over het bosje kruiden. Bind de opening van het zakje dicht met een stukje keukentouw. Et voilà: twee weken lang verse kruiden!

Uitgeperst tot de max

Zin in een glaasje verse jus? Leg je sinaasappels vóór het persen 5 tot 10 seconden in de magnetron. Rol ze vervolgens over een hard oppervlak, zoals een snijplank. Je zult zien dat er nu veel meer sap uitkomt!

Zin in gebakken aardappeltjes? Zo bak je ze het allerlekkerst!

Wat vind je van deze hack?
8Te gek11Leuk0Serieus?1Meh...2Stom

About Author