Zonder deze apps heb ik helemaal niets aan mijn iPad

Mijn iPad Mini sleep ik overal mee naar toe. Met name zakelijk gebruik ik hem veel om aantekeningen te maken. Ontzettend handig om alles digitaal te hebben en gelijk te delen. Ook thuis komt mijn iPad regelmatig tevoorschijn. Als ik op de bank meer informatie op wil zoeken over een film. Of om lekker ontspannen een boek te lezen.

Toch is een iPad op zich niet heel interessant. Het wordt pas een handig apparaat als je er de juiste apps op installeert. Ik heb namelijk helemaal niets aan de iPad als de volgende apps er niet op staan.

Evernote voor al mijn notities

Mijn tweede brein. Hier staat alles in wat ik niet moet vergeten. Onderweg typ ik de teksten op mijn iPad in Evernote. Thuis hoef ik mijn laptop maar te openen en kan ik verder met het schrijven van mijn teksten.

Altijd muziek bij de hand met Spotify

Alle muziek die ik luister staat in Spotify. De afgelopen jaren heb ik afspeellijsten aangemaakt voor elke situatie. Zo kan ik een afspeellijst aanzetten en me weer in Cuba wanen. Of op Bali. Heerlijk is dat. Het mooie aan Spotify is dat je muziek offline kunt zetten. Zo hoef je geen internetverbinding te hebben om muziek te beluisteren. Altijd en overal jouw persoonlijke hits bij je, super handig!

Al je favoriete websites bij de hand met Feedly

Dit is een reader app, waarin je meerdere websites bij kunt houden. Ik houd volgens mij zo’n 500 websites bij en het is niet te doen om ze allemaal dagelijks te bezoeken. Daarom heb ik me ‘geabonneerd’ op deze websites in Feedly en zie ik elke dag in één oogopslag welke websites iets nieuws te vertellen hebben.

Opslaan voor later in Pocket

Soms komen er hele lange artikelen voorbij in Feedly. Die wil ik graag opslaan om later te lezen. Dat doe ik in Pocket. Hier sla ik artikelen, websites en video’s in op om later te bekijken. Erg handig aan Pocket is de mogelijkheid om teksten te downloaden. Zo kun je alle artikelen ook lezen op momenten dat je zonder internetverbinding zit.

Lekker een serie kijken met Netflix

Als het tijd is voor ontspanning kijk ik graag een serie op Netflix. Het aanbod in Nederland wordt steeds beter en is goed voor uren kijkplezier. Zeker met de Retina versie van de iPad Mini zien de series er op de iPad fantastisch uit.

Welke apps zijn onmisbaar op jouw iPad? Welke apps installeer jij als eerste op je gloednieuwe iPad?

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

10 Comments

 • Frank
  Posted 11/01/2015 4:06 pm 0Likes

  Wat is het voordeel van het gebruik van Pocket om je Feedly-berichten later te kunnen lezen? Je hebt Evernote toch al geïnstalleerd?

  • Martijn Bloksma
   Posted 22/01/2015 2:45 pm 0Likes

   Ik kies liever voor Pocket ipv Evernote vanwege de handige integratie met bijv. Buffer. Ik sla vaak artikelen op die ik later wil lezen én verder wil delen. Dan is het handiger als ik dat met Pocket doe, want dan kan ik ze na het lezen direct inplannen om te delen. Vandaar.

 • Rene
  Posted 09/01/2015 6:31 pm 0Likes

  Filebrowser en box.net (veel beter dan dropbox en meer ruimte) Sonos (o.m. Spotify) en bankieren. Todoist takenplanner + calender 5 (taken worden in calender gezet.(readlle))

  • Martijn Bloksma
   Posted 22/01/2015 2:47 pm 0Likes

   Oeh, bij mij ook Sonos! Die zou op nummer 6 staan 🙂

   Waarom vind je Box.net beter dan Dropbox Rene? Buiten de opslagruimte dan?

 • René Wientjens
  Posted 09/01/2015 5:11 pm 0Likes

  zonder Notability is mijn iPad een stuk minder handig: gespreksnotities maken of het gesprek integraal opnemen, mailen in verschillende formats. ik ben onthand zonder deze app…

  • Martijn Bloksma
   Posted 22/01/2015 2:47 pm 0Likes

   Die klinkt erg handig René! Die ga ik proberen!

 • Erwin Cavens
  Posted 09/01/2015 1:07 pm 0Likes

  Ook google drive en dropbox waarmee ik mijn documenten sync en die als back-up dienstdoen. Ook smartoffice waarmee ik ’s avonds op de bank nog aan dingen kan werken, en die dan de volgende ochtend netjes gesynced op mijn laptop staan. Met slack hou ik contact met het thuisfront als ik op verplaatsing ben.

  • Martijn Bloksma
   Posted 22/01/2015 2:48 pm 0Likes

   Slack heb ik meer over gehoord/gelezen. Die moet ik binnenkort ook maar eens bij mijn team introduceren. Klinkt erg handig!

 • Roy
  Posted 09/01/2015 11:25 am 0Likes

  Idem, maar dan Reeder i.p.v. Feedly.
  Plus:
  Flipboard (alle social media op een mooie manier in 1 app)
  1Password (wachtwoordbeheer)

  • Martijn Bloksma
   Posted 22/01/2015 2:49 pm 0Likes

   Flipboard is idd ook erg handig, gebruik ik ook veel.
   Ipv 1Password gebruik ik Lastpass, maar komt op hetzelfde neer 🙂

Comments are closed.