Zorg voor een slimme paspoortdatum

Afgelopen week haalde ik m’n nieuwe rijbewijs op en was ik blij verrast met de uitgiftedatum: 20-10-2010. Onbedoeld was ik op die prachtige datum midden in de herfstvakantie naar de fotograaf en daarna het gemeentehuis gefietst om zo’n nieuw roze pasje aan te vragen. En die datum wordt blijkbaar gebruikt als uitgiftedatum, niet de datum waarop je ‘m dan ophaalt en kunt gaan gebruiken.

En toen bedacht ik dat je dat natuurlijk ook kunt doen als je een nieuw paspoort nodig hebt. De uitgifte- en vervaldatum van je paspoort moet ik in elk geval regelmatig invullen, met name bij internationale reizen. En dan is het net zo handig om daar een datum te hebben staan die je heel eenvoudig kunt onthouden.

Ik heb dus maar vast een afspraak in m’n agenda gezet op een mooie datum over drie jaar om die dag weer naar het gemeentehuis te gaan.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

10 Comments

 • Paul
  Posted 12/11/2010 3:33 pm 0Likes

  Loopt je huidige paspoort over 3 jaar ook daadwerkelijk af? Of ga je nu extra uitgeven omwille van een zinloze actie? Want dan kun je het ook storten aan Stichting Jaap.

 • Sypie
  Posted 01/11/2010 5:56 pm 0Likes

  Wat trouwens wel goed helpt als hack bij het vergeten van verloopdata: zet het in je (digitale)agenda. Vandaag op kantoor was iemand bezig een excel te maken met data van ID’s, rijbewijzen, VCA en andere certificaten die werknemers hebben. Meteen de opmerking gemaakt dat het handiger is om dat in Outlook te zetten, dan staat het op de server en komt het bij mensen in het scherm te staan.

  Dit kun je zowel privé uitvoeren als zakelijk. Je moet het alleen niet door elkaar gaan halen.

 • Martijn
  Posted 01/11/2010 4:58 pm 0Likes

  Handig hoor, dat je de paspoortdatum uit je hoofd kan opdreunen, maar je zit nog altijd met dat paspoortnummer, dat sofi-nummer, die bankrekening- en pasnummers, pin-codes, paswoorden, etc. Het lost dus niet heel veel op. Kortom, dit heeft wel een enorm knoop-in-je-zakdoek gehalte, Taco. Volgens mij hebben ze voor dit probleem smartphones uitgevonden waar je dit soort weetjes (sofinummers, paspoortnummers, etc, etc) versleuteld (dus redelijk veilig) kan opslaan.

 • Annie
  Posted 01/11/2010 12:30 pm 0Likes

  duuuhhhh, de gemeente stuurt me vanzelf een reminder. Wat maakt die datum dan toch uit? En ik vlieg nooit, dus ik hoef nooit die datum in te vullen.

  O trouwens, de meest verschrikkelijke hack was toch wel die van het vaatdoekje met een gat erin.

 • Senol
  Posted 31/10/2010 1:48 pm 0Likes

  helaas een suffe hack.
  pakje hagelslag was inderdaad erg, maar net doen alsof je wordt gebeld om even duidelijk te maken dat je geen tijd hebt, dat was nog veel erger.

 • Sypie
  Posted 31/10/2010 1:14 pm 0Likes

  Een crappy hack als deze valt nog mee vergeleken bij de advertorials waarvoor niks betaald wordt. Die van de Samsung tablet en de ipad weten we onderhand wel dat het leuke apparaten zijn en wat ze kunnen en kennen. Het is alleen zo dat sites als deze zich prima laten gebruiken (zonder enige vergoeding van fabrikanten) om zich lovend over deze apparaten uit te spreken. De marketeers van de genoemde bedrijven zijn jullie daar erg dankbaar voor, het scheelt hun bakken geld.

 • JP
  Posted 31/10/2010 12:24 pm 0Likes

  Ik ben het hier met Ron eens. Ik hoop ook dat de kwaliteit van de site wordt bewaard door selectief te kijken naar wat interessant is voor de gemiddelde lifehacker. Wellicht is dit een postdat is waard in een subcategorie te posten maar zeker niet op de hoofdpagina. Daarnaast is het jammer dat er zo onregelmatig posts worden geplaatst op de site.

  Desalniettemin is het nog steeds een geweldige site.

 • Ron
  Posted 31/10/2010 12:19 pm 0Likes

  Met alle respect maar wat moet ik hier nu weer mee? Het maakt mijn digitale kalender echt niet uit op welke datum deze een reminder moet sturen. Maar leuk voor je dat je een mooie datum op je rijbewijs hebt staan.

  Ik hoop dat de eindredactie hier iets kritischer gaat worden. Het niveau van de site kent sterke ups en downs met als ultiem dieptepunt de hack om een pak hagelslag open te krijgen. Deze hack beschouw ik als goede tweede.

 • Jacob
  Posted 31/10/2010 10:07 am 0Likes

  Helaas moet je, als je de vervaldatum in moet vullen, meestal ook het paspoortnummer invullen. Dat kun je niet zelf kiezen en is een cijfer-lettercombinatie die ik echt niet uit mijn hoofd geleerd krijg 🙁 Maar het blijft natuurlijk leuk om een mooie datum in je paspoort te hebben. Over drie jaar, dus dat wordt… 20-13-2013?

 • AvieNL
  Posted 31/10/2010 10:06 am 0Likes

  En het is absoluut verstandig om je paspoort buiten het hoogseizoen te verlengen. Ooit heb ik eens in mei/juni willen verlengen, wachtrijen bij de fotograaf, bij de gemeente en langere wachttihden voor de productie van je paspoort.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]