6 tips om bloemen langer mooi te houden

Afgeknipte bloemen verwelken en gaan vrij snel dood als je niet goed voor ze zorgt. Zonde natuurlijk! Met deze zes tips houd je ze langer vers en mooi. Lees ook: 5 tips tegen rugpijn in de auto.

Langer vers

  1. Maak je vaas schoon. Een beetje zeep en water verwijdert de bacteriën of schimmels die achtergebleven zijn in de vaas en je bloemen kunnen verpesten.
  2. Gebruik warm water om te vaas te vullen. Vul de schone vaas met warm water van ongeveer 40 graden en laat deze enkele minuten staan zodat overgebleven luchtbellen kunnen ontsnappen.
  3. Voed je bloemen. Voeg het pakje bloemenvoedsel wat bij de bloemen zit toe aan het water. Deze bevat bleek om microben tegen te gaan, zuren om beter het water op te nemen en suikers die de plant langer vers houden.
  4. Snijd de stengels. Houd de stengels onder lopend water en snijd met een hoek van 45 graden af. Dit zorgt voor een groter oppervlak waarmee de plantvaten beter het water opnemen.
  5. Houd fruit uit de buurt. Fruit produceert het stofje ethyleen, deze zorgt ervoor dat fruit en planten rijp worden. Door fruit uit de buurt van bloemen te houden verleng je de levensduur van je flora.
  6. Houd ze koel. Als je een langere periode de bloemen achter laat (bijvoorbeeld een weekend) zorg er dan voor dat je ze op een koele plek bewaart. Zo kun je ze bijvoorbeeld prima bewaren in de koelkast (niet naar het fruit). De koele lucht vertraagt de groei van micro-organismen en de stofwisseling van planten.

Wat vind je van deze hack?
1Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author