7 tips om koken minder stressvol te maken

Koken kan erg leuk en relaxend zijn. Maar het kan ook voor een heleboel stress zorgen als de boel in de soep loopt. Lifehacking heeft een aantal tips om ervoor te zorgen dat je rustig zonder stress in de keuken kunt staan.

https://lifehacking.nl/thuis-tips/per-ongeluk-teveel-zout-gebruikt-dit-kun-je-doen/

Een prettige kookervaring begint bij een goede voorbereiding. Veel van deze tips hebben daar dan ook mee te maken.

Tips

  1. Zorg voordat je begint dat je keuken goed schoon is, en alle pannen die je nodig gaat hebben afgewassen zijn en klaar voor gebruik. Als je tijdens het kokkerellen nog moet gaan staan afwassen, kom je al gauw met je timing in de knoei.
  2. Zorg dat je de juiste pannen gebruikt, je eten wordt veel lekkerder als je pannen gebruikt die geschikt zijn voor wat je probeert te doen.
  3. Zorg dat alles wat je moet snijden (behalve avocado en appel, omdat deze bruin worden) van tevoren gesneden is, zodat je het meteen bij het gerecht kunt doen wanneer je het nodig hebt.
  4. Lees voordat je begint het hele recept door. Soms staan er ineens ingrediënten in die je niet in huis hebt, of heb je er keukengerei voor nodig dat je niet hebt.
  5. Experimenteer niet met nieuwe gerechten als je gasten hebt. Je kunt veel rustiger aan de slag als je weet wat je aan het doen bent en als je zeker weet dat het eindresultaat lekker zal zijn.
  6. Breng bepaalde ingrediënten op tijd op kamertemperatuur. Biefstuk wordt bijvoorbeeld taai als hij recht uit de koelkast de pan in gaat.
  7. Blijf tussendoor proeven. Ook als je het gerecht al meerdere keren gemaakt hebt. Er kan namelijk variatie in de smaak van de ingrediënten zitten, met name als je verse groenten gebruikt.
Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author