Akelige geurtjes in je schoenen? Zo los je dat op!

Durf je bij iemand anders thuis je schoenen niet uit te doen, omdat je weet dat je schoenen – en je sokken waarschijnlijk ook – stinken? Heb je je schoenen al dertig keer in de wasmachine gegooid, maar wil dat echt niet helpen? Dan zijn er gelukkig nog een paar andere trucs om je schoenen én zweetvoeten weer enigszins fris te krijgen.

Zo krijg je je schoenen weer fris

Baking soda in je schoenen strooien doet wonderen. Stort een laagje van een paar millimeter in je schoenen, verdeel het netjes over de binnenzool en laat dat een dagje staan. Daarna klop je de soda er goed uit. Tadaa, je schoenen zijn weer zo fris als een hoentje!

Wat ook goed werkt is een doekje met azijn in je schoen stoppen. Als je een paar eetlepels azijn in een kommetje met water doet, moet dat al genoeg zijn. Maak twee doekjes een beetje nat met het azijnwater en knijp ze zachtjes uit. Leg ze daarna voor een nachtje in je schoenen. Wanneer je ze er ’s ochtends weer uithaalt, laat je de schoenen nog even luchten en nadrogen. Daarna zijn ze klaar om weer fris te worden gedragen!

Maar hoe houd je je voeten dan fris?

Tja, dat is wel een goeie vraag. Je wil natuurlijk niet elke week je schoenen schoonmaken. Gelukkig zijn er ook middeltjes om je voeten lekker fris te houden, zoals zwarte thee. Ja, echt! Thee is sowieso een wondermiddel voor erg veel kwaaltjes. Maar goed, dit moet je doen: doe twee theezakjes in drie kopjes kokend heet water. Gooi dat vervolgens in een bak en doe er koud wat water bij, zodat de temperatuur handlauw is. Daarna week je je voeten voor ongeveer twintig minuten. Als je dat elke dag herhaalt, doodt de thee de bacteriën en ben je na een week van je zweetvoeten af.

Ook azijn kan je redden van zweetvoeten. Deze keer overigens niet zomaar azijn, maar appelazijn. Pak wederom een bak en doe hier een kopje azijn in. Doe daar ongeveer acht kopjes warm water bij. Laat je voeten tien tot vijftien minuten weken en spring daarna onder de douche, zodat je niet de hele dag naar azijn ruikt…

Nog een paar tips

 • Je voeten elke dag wassen is geen slecht idee. 
 • Draag niet te lang achter elkaar hetzelfde paar schoenen, want dan blijft de geur zeker weten zitten.
 • Wees er zeker van dat je voeten droog zijn voordat je sokken en schoenen aandoet.
 • Je voeten gaan van je houden als je elke dag een vers paar sokken aandoet!

Donkere wallen onder je ogen? Zo kom je ervan af!

Wat vind je van deze hack?
11Te gek20Leuk2Serieus?4Meh...3Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

 • Rachelle
  Posted 17/02/2020 3:01 pm 0Likes

  Fijne tips. Wat ook goed werkt zijn katoenen sokken van katoen en wol gemixt. Is niet te warm en werkt als een kei. Nooit meer stinkvoeten gehad nadat mijn moeder mij dat leerde.

 • Patrick
  Posted 17/02/2020 11:20 am 0Likes

  Wat voor mij dé tip was, was om alleen nog maar schoenen te dragen die helemaal van leer of linnen (AllStars) zijn. In de schoenwinkel even het labeltje in de schoen bekijken en controleren of in ieder geval het bovendeel van de schoen van leer is gemaakt. Sinds die tijd praktisch geen last meer van zweetvoeten

Comments are closed.