Donkere kringen of wallen onder je ogen? Doe dit!

Wallen en donkeren kringen rond je ogen. Hopelijk het resultaat van een nachtje goed doorhalen, maar met een beetje pech is het genetisch bepaald. Of nog erger; je bent gezegend met een baas die je op dictatorachtige wijze aan een 80-urige werkweek helpt. Waar je vermoeide blik ook vandaan komt, je wilt er vanaf. En wel zo snel mogelijk!

Wallen en donkere kringen kunnen twee oorzaken hebben: het is vermoeidheid óf het is genetisch bepaald. Heb jij last van deze vervelende dingen? Dan heb ik de perfecte tips voor je klaarliggen. Je kunt donkere kringen en wallen in veel gevallen namelijk prima voorkomen, verminderen of (in het uiterste geval) camoufleren.

Wallen voorkomen? Veel drinken!

En nee, dan hebben we het niet over alcohol. Alcohol (en roken) werkt juist averechts en stimuleert wallen en donkere kringen onder je ogen. Wallen zijn namelijk een vochtophoging onder je ogen. Belangrijk is daarom om minimaal 1,5 liter water per dag te drinken. Veel drinken zorgt ervoor dat je lichaam vocht kan afvoeren, en dat geldt dus ook voor dat ellendige vocht dat onder je ogen bivakkeert. Drink je te weinig, dan zal je lichaam juist vocht gaan vasthouden. En dat willen we niet. Kom je er altijd te laat achter dat je de hele dag al te weinig drinkt? Check hier dan even 7 slimme tips om wél voldoende vocht binnen te krijgen.

Inkoppertje: ga op tijd naar bed

Ik weet het, dit is een open deur. Maar daarom zeker niet minder belangrijk! Wallen ontstaan in de meeste gevallen namelijk door vermoeidheid. Zorg dus voor genoeg slaap. Hoeveel uur slaap je nodig hebt is voor iedereen verschillend. Gemiddeld is tussen de 7 en 9 uur voldoende, maar misschien heb jij genoeg aan een uur minder, of juist een uur extra nodig.

Wil je toch een nachtje doorhalen? Gelijk heb je! (Stuur ons wel eerst even een DM uiteraard). Plezier maken is namelijk levensbehoefte nummer één. De wallen die je echter overhoudt na 3 uurtjes slaap zijn minder gewenst. Maar die werk je de volgende dag gelukkig in een handomdraai weg met de volgende tips.

Koelen die wallen

Iedereen heeft wel eens gehoord van de komkommerschijfjes onder je ogen. De reden hiervan is dat de kou van de schijfjes zorgt dat het vocht wegstroomt onder je ogen vandaan. Vocht, zo blijkt, houdt niet van kou. Een ijsklontje, koude lepel of iets anders (zolang het maar ijskoud is) helpt ook. In korte sessies gedurende 10 minuten er tegenaan houden, en weg zijn de zakjes.

Koffie en thee

Ja, koffie drinken helpt ook zeker na een kort nachtje! Het liefst een compleet koffieinfuus, zodat nog enigszins op de been blijft na je schandalig wilde nacht. Voor het wegwerken van je wallen moet je alleen nog iets extra’s doen. Ik heb het hier namelijk over de voordelen van, jawel, koffiepads of een koffiefilter met koffieprut erin. Dit zijn (net als gebruikte theezakjes trouwens) echte wondermiddelen! Houd een gebruikt theezakje of een oude koffiepad tegen je wallen aan en je zult zien dat het vocht langzaam onder je ogen wegtrekt.

Make-uppen tegen donkere kringen

Donkere kringen zijn lastig weg te werken met make-up. Toch is het mogelijk! De kleur van donkere kringen is over het algemeen blauw. De perfecte tegenhanger van blauw is oranje/rood. Wil je de donkere kringen camoufleren? Smeer dan wat oranje/rode make-up over je donkere kringen. Gebruik vervolgens je eigen huidskleur foundation. Je zult zien dat de donkere kringen én de oranje/rode make-up netjes weggewerkt zijn.

Tell Us What You Think
10Te gek14Leuk3Serieus?5Meh...5Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]