De hele dag perfecte lippenstift: echt, het kán!

Weet je  nog, toen je vanochtend de deur uitliep? Toen zat je lippenstift nog geweldig! Nu, een paar koppen koffie en een haastig broodje in de trein later, is er nog maar weinig over van dat perfecte smoeltje. Klinkt akelig bekend hè? Gelukkig hebben wij een supersimpel stappenplan om ervoor te zorgen dat je lippenstift echt de hele dag blijft zitten. Of nou ja, in elk geval tot aan de lunch!

1. Scrubben

We beginnen bij de basis, want als je zachte gladde lippen hebt, blijft je lippenstift langer zitten. Om van droge of schrale lippen af te komen, is het zaak om (zachtjes!) te scrubben. Je kunt dat het best met een kindertandenborstel en wat lipscrub (ja, dat bestaat) doen.

2. Hydrateren

Nadat je je lippen hebt gescrubd, breng je een dun laagje lippenbalsem aan. Doe dat het liefst meteen nadat je uit de douche stapt of nadat je je gezicht gewassen hebt. Je lippen hebben dan tijd om het product op te nemen. Kijk trouwens goed uit dat je lippenbalsem geen alcohol bevat, aangezien dat je lippen alleen maar meer uitdroogt.

3. Primer/concealer

Afhankelijk van hoe droog je lippen zijn, kun je eens kijken naar een lipprimer. Gebruik dat vooral als je écht droge lippen hebt. Deze stap is dus optioneel. Wat wel enorm belangrijk is, is het gebruik van een concealer of camouflagestift, vlak langs de buitenkant van je liprand. Dat voorkomt dat je lippenstift uitloopt. Je kunt ook kiezen voor een huidkleurige lipliner.

4. Lipliner

Nu komen we bij een cruciale stap voor lippenstift die de hele dag blijft zitten: lipliner! Breng de lipliner niet alleen aan langs de omtrek van je lippen, maar vul je gehele lippen in. Lipliner vormt een uitstekende basis en voorkomt dat je lippenstift uitloopt. Uiteraard kies je een kleur die de lippenstift die je op het oog hebt het dichtst benadert; dus geen blauwe liner met een rode lippenstift – da’s een beetje gek.

5. Kwastje

Gebruik altijd een kwastje om je lippenstift aan te brengen. Daarmee blijft je lippenstift véél langer zitten! Je gebruikt het kwastje als het ware om kleur op je lippen te deppen. Je begint in het midden van zowel je boven- als onderlip. Vul vervolgens je lippen in vanaf de buitenste randen naar het midden.

6. Tissue!

En dan nog het ultieme wapen: een tissue! Nadat je je lippenstift hebt aangebracht, hap je voorzichtig in een tissue. Hiermee wordt overtollige lippenstift opgenomen die anders toch alleen maar zou uitlopen. Vervolgens pak je een poederkwast en doorzichtig poeder. Laat de tissue zitten en dep er wat poeder doorheen.

7. Laatste laag

Nu je gegarandeerd een lang houdende kleur op je lippen hebt, is het tijd voor de laatste stap. Je brengt nu namelijk een laatste laagje lippenstift op. Dat is niet altijd nodig, maar kan wel zorgen voor extra mooie (glanzende) lippen waar je de hele dag plezier van hebt!

Tip: lees ook ons stappenplan voor de perfecte eyeliner wing!

Tell Us What You Think
4Te gek4Leuk3Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]