Alleen voor mannen

Alleen voor mannenOnze hersenen zijn, uiteindelijk, een complex stelsel van chemische stoffen en elektrische signalen. Die hersenen kunnen ook hun eigen drugs maken. Zo speelt de stof oxytocine een belangrijke rol bij verliefdheid en bevordert het hormoon sociale banden, zoals de band tussen ouders en kinderen. Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd, omdat de stof het vertrouwen in de ander vergroot. In stressvolle en angstige situaties maken vrouwen meer oxytocine aan waardoor ze zorgzaam en sociaal worden.

Het verklaart deels waarom vrouwen meer op sociale interactie zijn ingesteld dan mannen. Door het hormoon oxytocine voelen vrouwen zich na stressmomenten sneller beter, zowel geestelijk als lichamelijk. Het hormoon lijkt ook effecten te hebben op de hippocampus die het geheugen en het leervermogen verbetert. Samengevat zorgt oxytocine voor rust, kalmte en vertrouwen.

En nu voor de mannen: als je na een lange dag thuiskomt (en je vrouwelijke partner ook), besteedt dan een kwartier aan echt praten met elkaar. De leuke anekdotes van de dag uitwisselen, elkaar aandacht geven, kletsen over van alles en nog wat: het hormoon oxytocine zorgt er bij de vrouw voor dat de vertrouwensband tussen jullie wordt versterkt.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

4 Comments

 • Jessie
  Posted 09/09/2010 10:50 am 0Likes

  Oxytocine

  KIND ATTN: PURCHASE DEPARTMENT

  Dear Sir/Madam,

  We are pleased to introduce our main product named Oxytocin Acetate to you as below:

  OXYTOCIN ACETATE (Oxitocina, Ossitocina, Ocytocine, Oksitosin)
  Oxytocin in a nine amino acid peptide that is synthesized in hypothalamic neurons and transported down axons of the posterior pituitary for secretion into blood. Oxytocin is also secreted within the brain and from a few other tissues, including the ovaries and testes. Oxytocin differs from antidiuretic hormone in two of the nine amino acids. Both hormones are packaged into granules and secreted along with carrier proteins called neurophysins.
  CAS: 50-56-6
  Standard: EP, USP
  Molecular Formula: C43H66N12O12S2
  Molecular Weight: 1007.2g/mol
  Sequence: C [Cys-Tyr-Ile-Gln-Asn-Cys]-Pro-Leu-Gly-NH2
  Usage: Used to induce labor or to enhance uterine
  contractions during labor.
  Packing: Bottle
  Price:

  Document support : DMF open Part for 1kg above order

  For more detailes, pls visit : http://www.sunbowbio.com

  Best regards,
  Jessie
  Sales Manager

  Sunbow Biotech Ltd
  West 18A,No.3011 YiTian Road,ShenZhen,518048,China
  MSN: sunbowbio@hotmail.com
  website: http://www.sunbowbio.com
  ———————————————————————————–
  Main Products: ACTH ,Atosiban , Bivalirudin , Calcitonin Salmon ,Oxytocin, Sermorelin etc.

 • Benno
  Posted 25/11/2009 10:05 pm 0Likes

  Muzikale toevoeging:
  In het boek The world in six songs legt hersenwetenschapper Daniel Levitin uit dat het gehalte aan oxytocine in de hersenen tijdens zingen enorm stijgt. Dat verklaart waarom zingen in een groep het groepsgevoel versterkt. Denk daarbij aan volksliederen, zingende supporters bij sportwedstrijden en strijdliederen.

 • Jeroen Gerth
  Posted 14/10/2009 5:54 pm 0Likes

  Leuk, interessant, maar wel wat jammer van die seksistische vooroordelen. Zorgzaamheid, sociaal zijn, creativiteit en dergelijke eigenschappen zijn ook erg nauw verbonden met de mate van sensitiviteit van de persoon ergo de gevoeligheid van de zenuwen en het aantal hersenverbindingen.

  Daarbij heeft onderzoek aangetoond dat een verhoogde mate van sensitiviteit net zo vaak voorkomt bij mannen als vrouwen. Echter durven mannen er vaak niet voor uit te komen, omdat dat niet past bij ons mannelijk ideaalbeeld. Die bespeur ik ook in dit stuk. Kunnen mannen dan niet zorgzaam en sociaal zijn? Zijn vrouwen dan altijd zo zorgzaam en sociaal? Onzin! Dat is helemaal niet zo veel gebaseerd op basis van het geslacht. Juist meer op eigenschappen als sensitiviteit.

  Ik vind het artikel dus interessant, maar niet helemaal kloppen. Enige nuances zijn wel op hun plaats. 🙂

 • Onno
  Posted 11/10/2009 3:09 pm 0Likes

  Goed plan, alleen jammer van de ook om aandacht schreeuwende kinderen zijn dan. Wij verlengen dus onze “werk” dag en praten als de kids op bed liggen, mag dat ook 🙂

  Onno Oosterhof

Leave a comment

[wpterms id="3193"]