Beste films & series op Netflix deze week

Dikke kans dat je met dat hele gedoe rond het coronavirus menig uurtje voor de televisie doorbrengt, de komende tijd. En met menig uurtje bedoelen we natuurlijk de hele dag. En met televisie bedoelen we natuurlijk Netflix. En met de komende tijd de rest van 2020. En met dikke kans… nou ja, dat. Hier zijn de beste Netflix-films en -series van deze week (en vooruit, een beetje ouder).

Elke vrijdag vertelt een redacteur van Lifehacking welke nieuwe films en series je moet kijken op Netflix. Deze week: niemand minder dan Daan.

#1 Paradise PD (seizoen 2)

Ik was alweer bijna vergeten hoe hilarisch seizoen 1 van Paradise PD was, en ik moet eerst heel s01 weer kapotbingen voor ik aan deel 2 begin, maar halleluja wat heb ik in deuken gelegen om deze animatieserie. Het gaat over een politieteam in Amerika, over een zoon die z’n baas-slash-vader trots wil maken en over een hele hoop andere losse verhaallijnen.

Alle animatieclichés zitten erin: belachelijk slechte politieagenten, een boze baas, een guitige dikzak, een suffe maar stiekem best skillvolle lead, een stukje etnische diversiteit, een drugsverslaafd en pratend beest… en natuurlijk Sarah Chalke als knettergekke psychosidekick.

#2 Altered Carbon (seizoen 2)

Er zijn maar weinig series met zo’n vet openingsseizoen als Altered Carbon. Tuurlijk, je moet er van houden, dat futuretechy, cyberpunky subgenre, maar als het je ligt kun je met Altered Carbon je lol op. Seizoen 2 is net uit, en ik moet eerlijk zeggen: toen ik zag dat Anthony Mackie in s02 de rol van Takeshi Kovacs op zich ging nemen, had ik er weinig zin meer in. Maar Mackie doet het prima.

Qua verhaallijn is seizoen 2 niet zo interessant als het eerste jaar, ook omdat de nieuwigheid er een beetje af is. Toch blijft het een belachelijk gave premesis; een eeuwig leven door een stack in je nek en om de zoveel tijd een nieuwe sleeve. Zou ik ook wel willen.

Tip: volgende week komt Altered Carbon: Resleeved uit, een anime gebaseerd op dezelfde boeken als de live-action-serie. Ziet er stiekem nóg vetter uit.  

#3 The Story of God with Morgan Freeman (seizoen 3)

Bestaat ‘ie nou wel of niet? Dat maakt niet zoveel uit voor deze serie. The Story of God is namelijk, precies zoals z’n voorganger Through the Wormhole, niet per se een zoektocht naar de waarheid, maar naar de verschillende opties.

Het gaafste aan Through the Wormhole vond ik hoe Morgan Freeman, een duidelijk religieus man, zijn eigen geloof in twijfel trok om ruimte te bieden aan de wetenschap. Nu draait hij het om, en bekijkt hij de mogelijkheid dat er wel een opperwezen bestaat. En als Morgan Freeman het uitlegt, valt er opeens ook weer heel wat voor te zeggen…

#4 Pokémon: Mewtwo Strikes Back – Evolution

Een van de allereerste films die ik in de bios zag, alleen met vriendjes en zonder ouders, was de eerste Pokémon-film: Mewtwo Tegen Mew. Ik ben nooit de allergrootste fan geweest van de zakmonsters (wel met al m’n middelbareschoolvrienden Red uitgespeeld op zuipvakantie in Kroatië, natuurlijk), maar ik heb het altijd een tof concept gevonden.

Mewtwo Tegen Mew heette in het Engels gewoon Mewtwo Strikes Back, en het is niet zo gek dat Evolution ook die titel heeft: het is een kakelverse remake van de allereerste Pokémonfilm. Die gaat zeker aan, dit weekend.

#5 The Shawshank Redemption

Normaal is het een beetje makkelijk om oldskool gouwe ouwes in toplijstjes te zetten, maar hallo, jongens. We hebben het hier wel eventjes over Shawshank, hè? Letterlijk (letterlijk letterlijk) de allerbeste film aller tijden, volgens de absolute kenners van IMdB. Niks Godfathers, Dark Nights, Schindler’s Lists of Lord of the Ringses. Shawshank for the win!

Geen sluiertipjes hier, maar weet wel dat Morgan Freeman niet geheel onterecht voor de tweede keer in deze lijst staat, en dat zegt verdeurie wel genoeg!

Wat vind je van deze hack?
5Te gek8Leuk1Serieus?22Meh...10Stom

About Author