Een huisdier nemen, of toch niet?

Huisdieren: de lieve, schattige beestjes die ons leven van de nodige coziness voorzien. Tenminste, zolang we ze veel aandacht, liefde en voedsel geven. Dat klinkt top, toch? Helaas niet voor iedereen. Want er zijn veel mensen die, om welke reden dan ook, het vertikken om een huisdier te nemen; onhandig, geen tijd, allergisch, kost geld, er zijn tal van gegronde redenen om van een hond of kat af te zien. Wij helpen je om erachter te komen of je klaar bent voor een huisdier, en zoeken het dier dat het beste bij je past!

Welk dier wil je als huisdier?

Dit is misschien wel de lastigste vraag als je een huisdier neemt. Want welk dier past het beste bij jou? Je kunt een ‘standaard’ huisdier nemen, zoals een hond, kat, konijn of een vis. Maar heb je ooit gedacht aan bijvoorbeeld een fret? Een schildpad? Of een slang? Het is goed om over alle opties, hoe extreem ook, goed na te denken. Bepaal vooral waar jij je het meest comfortabel bij voelt, en of je voldoende tijd, aandacht en geld te besteden hebt om het dier een goed leven te geven. Zo heeft een hond of een fret veel meer aandacht nodig dan een goudvis. Of heb je geen zin om drie keer per dag een hond uit te moeten laten? Misschien is een kat dan een beter maatje voor je.

Super stoer natuurlijk, een slag of een fret, maar als je nog nooit voor een huisdier hebt gezorgd, kan je het beste met iets makkelijks beginnen, zoals een kat of hond. Dit zijn hele leuke dieren om in huis te hebben, zijn relatief makkelijk te verzorgen en geven vaak een hoop liefde terug als je ze een gelukkig leven geeft. Ga eens een keertje extra op de koffie bij die vrienden met een hond of kat, of breng een bezoekje aan het asiel. Zo kom je er het snelst achter of je een honden- of kattenmens bent.

Als je al veel vaker huisdieren hebt gehad, kan je gaan denken aan iets zoals een slang, fret of misschien wel kikkers. Wees er dan wel zeker van dat je weet wat je koopt. Lees je goed in, ga eens langs bij de (grotere) dierenwinkel, want zulke huisdieren zijn toch wat lastiger dan een kat.

De voor- en nadelen van een huisdier

Er zijn ontzettend veel voordelen aan het hebben van een huisdier. Je krijgt een nieuwe beste vriend, iemand die je altijd gezelschap houdt, een maatje om enorm mee (of om) te lachen, en ga zo maar door! Toch kleven er ook wat nadelen aan. En die moet je zeker niet onderschatten! De dieren in kwestie kunnen een flink prijskaartje hebben. En komen er ook nog extra kosten bij als voer, vaccinaties, speelgoed, een slaapplek enzovoorts. Als je denkt dat je daar geen geld voor hebt, kan je beter geen huisdier nemen tot je er zeker van bent dat je dit allemaal kan betalen. Of kies voor een dier waar minder financiële middelen voor nodig zijn, zoals een vis. Je wil dat beestje namelijk het beste leven ooit geven, ook wanneer ze oud en ziek worden.

Als je uiteindelijk de keuze voor een huisdier hebt gemaakt, hier zijn een paar redenen waarom je niet met een huisdier in bed moet slapen!

Wat vind je van deze hack?
6Te gek4Leuk2Serieus?2Meh...10Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

  • Jeroen
    Posted 27/02/2020 2:47 pm 0Likes

    Denk aan je vakanties. Je kunt je huisdier niet alleen laten.

  • Anoniem
    Posted 27/02/2020 12:12 pm 0Likes

    Fijn, om te weten…

Comments are closed.