De kans zit er in dat je met alles rondom het coronavirus aardig wat uurtjes met Netflix doorbrengt. Hopelijk heb je deze tips nog niet gezien. Kleine kans, want het aanbod is zo ontzettend groot. Hier zijn de beste Netflix-films en -series voor deze week. Het is weer een afwisselende mix tussen nieuwe en oude pareltjes geworden.
Elke vrijdag vertelt een redacteur van Lifehacking welke (nieuwe) films en series je moet kijken op Netflix. Deze week: de enige echte Bart!
#1 After Life
In deze rare tijden is het belangrijk om de humor van dingen in te blijven zien. Dat gaat de hoofdrolspeler van After Life helaas maar moeilijk af. Hij is zijn vrouw verloren, werkt als journalist bij het lokale nieuwskrantje en zijn vader kwijnt langzaam weg in een verzorgingstehuis. Verder is hij depressief, zegt hij tegen iedereen wat hij denkt – en hoe beledigend dat ook is, het interesseert hem niets. Als kers op de vrolijke slagroomtaart kampt hij met suïcidale gedachten. Niet dat hij echt zelfmoord wil plegen, want daar is hij dan weer te laf voor…
Het klinkt misschien als een loodzware serie, maar als we je nou eens zeggen dat Ricky Gervais de bedenker én hoofdrolspeler van de serie is, dan komt het allemaal wel goed. Het is vooral een lekker weirde comedyserie die je af en toe echt kan raken, en op z’n minst aan het denken zet. Een ander voordeel is dat het maar acht afleveringen van rond de 30 minuten zijn. En o ja, als je het heeeeeeeel rustig aan doet ben je klaar rond de start van seizoen 2 op 24 april.
#2 Ready Player One
Dé film voor hardcore geeks, want zo’n beetje alle popcultuur-personages en -verwijzingen komen wel effe voorbij in deze film. Het gebeurt trouwens niet vaak dat een verfilming van een boek zo goed uitpakt. Het verhaal blijft in grote lijnen trouw aan het boek, maar pakt de uitwerking anders aan. Daardoor is het ook zeker de moeite om het boek te lezen als je de film al hebt gezien.
Het is als het ware een hommage aan de popcultuur vanaf 1970 tot en met 2010. Niet alleen veel bekende personages zijn te zien, maar ook muziek uit vooral de jaren 80 zijn soms in een modern jasje gestoken. Deze gaat van het weekend zeker weer even aan, al heb ik hem al zeker drie keer gezien.
#3 Blade Runner 2049
Sequel van het meesterwerk uit 1982. De 2049-versie was lang niet zo populair, maar het is alsnog heerlijk wegkijken. Het is met bijna drie uur een vrij lange zit, maar hé, dan heb je tenminste bang for your buck. De film speelt zich af in – yep – het jaar 2049. En tjongejonge, wat is de wereld dan een gezellige plek. Als we daar over een jaar of 29 op uitkomen, kunnen we de borst goed nat maken.
De cast is sterk, met namen als Ryan Gosling, Ana de Armas en Robin Wright. We spoilen niks, maar Harrison Ford maakt zijn return. In de originele Blade Runner was er een iconische rol voor de vorig jaar overleden Rutger Hauer, in dit deel komt de Nederlandse inbreng van de fraaie Sylvia Hoeks.
#4 FYRE: The Greatest Party That Never Happened
FYRE, een van de grootste feesten ooit aangekondigd. Vooral voor rich kids, die er lekker konden losgaan op een luxe afgelegen eiland op de Bahamas. Wat kan er nou helemaal misgaan? Dat dachten de bezoekers ook. Totdat ze aankwamen en zagen dat alles nét even anders was dan hen was voorgeschoteld. Tja, daar zit je dan op een eiland in een klein vies tentje…
Over dit hele drama verscheen vorig jaar een interessante documentaire, die een duidelijke inkijkje geeft in hoe alles zo desastreus heeft kunnen mislukken. Heb je zin om je even te verkneukelen en verbazen over hoe deze bubbel werd gecreëerd én lekgeprikt? Dan is FYRE je ding!
#5 Monty Python and the Holy Grail
We eindigen dit rijtje met een gouwe ouwe. En nee, het is deze keer eens NIET The Shawshank Redemption… Maak je klaar voor een dosis onversneden Britse humor. Koning Arthur (die van de Ronde Tafel) wordt er door God hemzelf op uitgestuurd om de heilige graal te zoeken. Wat volgt is een bizarre en vooral dolkomische tocht door Engeland en Schotland, waarbij Arthur en zijn gevolg op zoek gaan naar de het Heiligste der Heiligen.
Een grappig feitje uit de film is het gebruik van kokosnoten. Omdat het budget van de film beperkt was, konden ze zich geen paarden veroorloven, dus gebruikten ze kokosnoten om het hoefgetrappel na te bootsen. In de film is dat een gespreksonderwerp dat regelmatig als running gag langskomt.
Netflix uitgespeeld? Dit kan je allemaal nog meer doen met je tijd!