Wat kan ik vandaag doen? Het beste gratis vermaak voor thuis!

Nu we massaal binnenzitten door dat doodenge coronavirus, slaat de verveling toch snel toe. En tuurlijk, dan kan je een iglo bouwen van je gehamsterde wc-rollen, maar er zijn betere alternatieven. LEUKERE alternatieven vooral! Om deze bizarre periode van onzekerheid wat dragelijker te maken zijn er steeds meer bedrijven die wat afleiding bieden in de vorm van gratis content, toffe abonnementen of slimme tips. Zet dit artikel dus maar stijf bovenaan je favorieten, want wij verzamelen hier de komende weken alles waarvan wij denken dat jij het goed kunt gebruiken.

Gratis EHBO-cursus van Rode Kruis

Het Rode Kruis heeft voor alle thuiszitters een gratis online cursus EHBO beschikbaar gemaakt. En als je dan toch de hele dag thuis aan het netflixen bent, kan je toch best 1,5 uur “vrijmaken” voor skills die best eens een leven zouden kunnen redden. Juist nu! Want volgens het Rode Kruis is de kans op ongelukken in en rond het huis aanzienlijk groter nu we massaal thuis aan het hangen, spelen, werken en klussen zijn.

Tijdens de cursus leer je onder meer een slachtoffer in veiligheid te brengen, de toestand te beoordelen, de hulpdiensten te alarmeren en EHBO te verlenen bij verschillende soorten wonden. De training duurt dus zo’n 1,5 uur. Gratis aanmelden doe je via de webshop van het Rode Kruis.

Gratis Film1 in huis!

Zowel KPN als Ziggo bieden door de thuisblijf-omstandigheden nu gratis films aan. Ze hebben enkele kanalen, waar je normaal als klant voor moet betalen, vrijgegeven. Dit zijn bij zowel KPN als Ziggo vier kanalen, van Film1, tot comedy en kinderzenders. Leuk voor jezelf, en natuurlijk ook een prima manier om je kinderen een beetje bezig te houden!

Fit voor nop

Voor alle sporters onder ons is het ontzettend vervelend dat de sportscholen nu gesloten zijn. Maar gelukkig zijn prima manieren om thuis aan je gezonde lijf te blijven werken. Fit at Home biedt nu namelijk een vouchercode aan waarmee je gratis thuis de trainingen kunt volgen. Gewoon thuis, op je eigen televisie. Heerlijk! Je moet hiervoor wel abonnee zijn bij KPN of Ziggo, of een Chromecast in huis hebben.

Tóch samen Netflix kijken

In je eentje op de bank hangen en werkelijke alles van Netflix bingen, wordt op den duur natuurlijk een beetje saai. Vooral als je dit in je eentje doet. Met de Chrome extensie Netflix Party komt daar gelukkig verandering in! En ook Netflix Party is nu volledig gratis. Door de plug-in te installeren kan je vrij eenvoudig Netflix kijken met je vrienden, zonder dat je daar je huis voor hoeft te verlaten. Netflix Party zorgt er namelijk voor dat jullie films altijd gelijk lopen. En geloof ons, dit is echt heel erg cool!

Voor de kinderen: leer programmeren!

De zelfquarantaine is nog wat lastiger als je rondspringende kinderen hebt die van verveling niet weten wat ze moeten doen. Het zal je niets verbazen, maar ook daar is een oplossing voor! Wat dacht je van een cursus programmeren, speciaal voor kids! Met deze superleuke (en eenvoudige lessen leren kinderen nu gratis programmeren met Scratch, en kunnen ze binnen no-time verhalen animeren en muziek, games of kunst maken. Aanmelden is nu dus helemaal gratis. Zo hebben ze de komende weken nog wat te doen!

Titanenstrijd vanuit de huiskamer: Van Barneveld vs. Taylor

Wanneer we dit schouwspel tussen de (gepensioneerde) dartslegendes Raymond van Barneveld en Phil Taylor te zien krijgen, is nog niet bekend. Maar beide darters hebben al laten weten de strijd op korte termijn aan te gaan. Het potje darts zal gestreamd worden via Facebook. Barney en The Power zullen ieder vanuit hun eigen huis spelen op een elektronisch dartsbord, en met elkaar communiceren via een microfoontje. Zodra we meer weten over dit partijtje (wat zo’n beetje het enige sportevent van het jaar lijkt te worden), lees je het direct in dit artikel!

Naar het museum, maar dan virtueel

Voor de musea-liefhebbers, geen nood, ook voor jullie is er een oplossing in deze barre tijden: virtuele rondleidingen! Dit wordt momenteel aangeboden bij allerlei musea, zoals bijvoorbeeld het Britse Museum in Londen of Musée d’Orsay in Parijs. Zelfs ons eigen Rijksmuseum doet er aan mee! Kinderen of niet: deze rondleidingen zijn voor iedereen interessant. Natuurlijk is het wel iets anders dan in het echt, maar dan kun je wel alvast kijken welk museum jou het meest aanspreekt. Wie weet, misschien ga je wel naar het Guggenheim Museum in New York volgend jaar, omdat je het digitaal zo mooi vond! Een handig overzichtje nodig van alle musea die jij gratis digitaal kunt bezoeken? Dat vind je hier.

Eventjes lekker dansen

Als je gek bent op dansen is dit zeker iets voor jou! Ryan Heffington, de choreograaf van de muziekvideo van Sia, “Chandelier”, streamt live op Instagram danslessen. Dit doet hij elke dinsdag, woensdag en donderdag om tien uur ’s ochtends, wat in onze tijdzone zes uur ’s avonds is. Perfecte tijd voor een dansje dus! Als je lekker mee wil dansen is deze livestream te zien op zijn Instagram-account, @ryan.heffington.

 

Word helemaal zen: yoga en meditatie!

Na een dagje werken is het erg fijn om even tot jezelf te komen. Juist als je de hele dag thuis achter je pc hebt gezeten, is een yoga- of meditatiesessie erg goed om je hoofd te resetten. Gelukkig kan ook dat helemaal gratis! Er zijn genoeg yoga- en meditatielessen op YouTube te vinden. Onze favoriet: deze meditatie les.  Via dit kanaal vind je sessies die twintig tot veertig minuten duren. Heerlijk om aan het eind van de middag dus even mee te ontspannen, zodat je je werk helemaal loslaat en je relaxed aan je avond begint.

Het veld op met Homecourt

Na een uur of drie op je reet zitten merk je wel dat je een beetje een stijve hark begint te worden. Waarom ga je niet even lekker basketballen? Pak je basketbal, zet Homecourt aan en begin met sporten. Deze app laat je verschillende activiteiten doen: je zet je telefoon neer, dribbelt met je bal terwijl je stipjes aan moet raken. Klinkt leuk, toch? Voor een wat duidelijker beeld, hebben we een informatie video gevonden. Deze link brengt je naar YouTube waar het filmpje zich zal afspelen. Binnen de kortste keren ben jij net zo goed als je favoriete basketballer!

Leuke natuurfilms van WFFR

Natuurfilms zijn altijd leuk en interessant. Vooral als je niks te doen hebt! WFFR heeft momenteel drie niet al te lange films op hun youtube kanaal. Dit linkje brengt je alvast naar het kanaal. Zaterdag en woensdag worden er nieuwe films op het kanaal geplaatst. De films die ze nu al hebben geplaatst zijn: Insect Guardian (6 min), Wij en de Wolven (15 min) en Het NoorderPlantsoen (32 min). Veel kijkplezier!

 

Formule 1 kijken: het kan nog steeds

Nu we écht helemaal nergens meer heen mogen, gaat ook de Formule 1 niet meer door. Maar wees niet getreurd: zondag 5 april wordt er live een formule 1 race gestreamd! Dit begint om negen uur ’s avonds, en is te bekijken op Ziggo Sport, maar ook op de officiële Formula 1 YouTube-, Twitch– en Facebookpagina’s . Dit zijn de coureurs die deel zullen nemen: Charles Leclerc, Alex Albon, George Russell, Lando Norris en Nicholas Latifi. Mis het niet, zondag 5 april om 21:00!

Stuur een kaartje!

Het is niet gek dat je je opa en oma mist. Vooral nu je ze niet meer mag zien! Als je opa en oma niet zo handig zijn met videobellen, kun je ze altijd een kaartje sturen. Nu al helemaal, want Greetz heeft gratis kaartjes ontworpen die je naar ze kunt sturen. Het enige wat je zelf hoeft te betalen is de postzegel. Hoe leuk is het om ze te verassen met zo’n lief kaartje! Dit kun je doen tot en met 14 april. Als je een kaartje wil sturen, kun je op dit linkje klikken om doorgestuurd te worden naar de site.

Wat vind je van deze hack?
12Te gek32Leuk4Serieus?4Meh...12Stom

About Author