Bewaar natuurlijke pindakaas ondersteboven

Veel mensen houden op zijn tijd wel van een sneetje brood met pindakaas en die van Calvé is verreweg de meest verkochte pindakaas van Nederland. Varianten zonder toegevoegde suikers en vetten worden echter steeds populairder. Natuurlijke pindakaas brengt echter wel een probleem met zich mee.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/bestel-een-medium-pizza-in-plaats-van-twee-kleintjes/

Nadeelcalve_pindakaas-663x747

Pindakaas van Calvé bevat plantaardige vetten, terwijl er aan natuurlijke pindakaas olie is toegevoegd. Plantaardige vetten zijn minder vloeibaar dan olie en die vetten houden de pindakaas bij elkaar en maken het een romige substantie.

Natuurlijke pindakaas mengt niet goed met de toegevoegde olie, waardoor de olie na verloop van tijd naar oppervlakte drijft. Je moet eerst de olie handmatig mengen met de pindakaas, voordat je deze goed kan uitsmeren.

Hack

11515De truc is om natuurlijke pindakaas ondersteboven te bewaren. Hierdoor zakt de olie naar de onderkant, waardoor je na het openen van de pot gelijk bij de zachte pindakaas. Terwijl de pot rechtop staat, zal de olie langzaam naar boven drijven, waardoor het zich mengt.

 

Let wel op dat de deksel van de pot goed dicht zit, anders kan de olie gaan lekken!

Wat vind je van deze hack?
2Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]