Bewaar natuurlijke pindakaas ondersteboven

Veel mensen houden op zijn tijd wel van een sneetje brood met pindakaas en die van Calvé is verreweg de meest verkochte pindakaas van Nederland. Varianten zonder toegevoegde suikers en vetten worden echter steeds populairder. Natuurlijke pindakaas brengt echter wel een probleem met zich mee.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/bestel-een-medium-pizza-in-plaats-van-twee-kleintjes/

Nadeelcalve_pindakaas-663x747

Pindakaas van Calvé bevat plantaardige vetten, terwijl er aan natuurlijke pindakaas olie is toegevoegd. Plantaardige vetten zijn minder vloeibaar dan olie en die vetten houden de pindakaas bij elkaar en maken het een romige substantie.

Natuurlijke pindakaas mengt niet goed met de toegevoegde olie, waardoor de olie na verloop van tijd naar oppervlakte drijft. Je moet eerst de olie handmatig mengen met de pindakaas, voordat je deze goed kan uitsmeren.

Hack

11515De truc is om natuurlijke pindakaas ondersteboven te bewaren. Hierdoor zakt de olie naar de onderkant, waardoor je na het openen van de pot gelijk bij de zachte pindakaas. Terwijl de pot rechtop staat, zal de olie langzaam naar boven drijven, waardoor het zich mengt.

 

Let wel op dat de deksel van de pot goed dicht zit, anders kan de olie gaan lekken!

Tell Us What You Think
2Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

 • Guus
  Posted 17/11/2016 5:33 pm 0Likes

  De echt gezonde hack is: Doe pinda’s (en eventueel andere noten) met een klein beetje zout in de keukenmachine. Die maalt het zeer fijn en ga door tot er olie vrijkomt. Op dat moment doe je een klein scheutje olie (zonnebloem, olijf, amandelolie; het maakt niet uit) erbij en je krijgt heerlijke natuurlijke pindakaas zonder toevoegingen en minder toegevoegd vet.
  Wel in de koelkast bewaren.

  • Isabeau Engelaar
   Posted 18/11/2016 12:30 pm 0Likes

   Hallo Guus,

   Bedankt voor deze Tip! Over het algemeen is het sowieso gezonder als je vanaf de basis alles zelf maakt. Geen onnodige toevoegingen en je bepaald zelf wat er wel en niet in gaat.

Leave a comment

[wpterms id="3193"]