Checklist.com – Handige lijstjes gebruiken, maken en delen

Checklist is een nieuwe gratis dienst die je kan helpen bij je GTD inspanningen. Het is een Nederlands initiatief wat als voordeel heeft dat de site zowel in het Engels als in het Nederlands is gebouwd. Verder is het systeem lekker basic, geen overbodige toeters en bellen. Er zijn veel andere sites die je helpen met het bijhouden van taken en lijstjes, maar Checklist biedt toch een paar functionaliteiten die het de moeite waard maken om even te bekijken.

Om te beginnen zijn er vele standaard checklists waar je uit kan kiezen, zowel in het Engels als in het Nederlands. De community wordt ingezet om deze checklists op te bouwen. Iedereen kan zijn of haar eigen checklists publiceren. Je kunt de veel gebruikte, de laatste en de checklists van een specifieke persoon snel en gerubriceerd terugvinden.

Je kunt dus kiezen. Zelf een checklist (todo lijst) maken of een bestaande kiezen en die, eventueel na hem zelf te hebben aangepast, gaan gebruiken. Per taak kun je een deadline instellen en herinneringen laten sturen. Eigenlijk is checklist hiermee een combinatie van een checklist en een takenlijst.

Daarnaast heeft Checklist een Open API (Application programming interface). Voor ontwikkelaars van software en webapplicaties is dat interessant. Het houdt namelijk in dat je zelf software kan schrijven die communiceert met Checklist. Zo zou je eigen checklists kunnen integreren in je bestaande site. Het is ook mogelijk dat er mensen zijn zie het leuk vinden om een app voor iPhone of Android te maken. Net als bij Twitter laat de architectuur van het systeem dit toe en dit biedt de mogelijkheid voor allerhande nieuwe en makkelijke sites, apps en tools die gebruik maken van checklist. Of die er ook daadwerkelijk komen is natuurlijk afwachten, maar als ze er komen maken ze het systeem in totaliteit daarmee wel waardevoller. Overigens biedt Remember the Milk deze mogelijkheid ook en er zijn ook (mobile) apps en plugins (voor bijvoorbeeld gmail) te downloaden hiervoor.

Checklist is een dienst zoals we er meer hebben gezien, maar is wel vernieuwend qua opzet. En dat is zeker wat waard!

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk1Serieus?0Meh...2Stom

About Author

2 Comments

  • M. Bruijntjes
    Posted 07/04/2011 6:27 pm 0Likes

    Handige website! ik ga zoeken naar een bijbehorende app!

  • Robert
    Posted 04/04/2011 7:42 pm 0Likes

    Met een vertaling als ‘Schrijv een review’ vraag ik me af in hoeverre dit een Nederlands initiatief is. Ook de overige vertalingen zien er erg Google Translate-achtig uit. Kan wel een handige site zijn, overigens. Ik gebruik ook zelf altijd een standaard lijstje voor bv. het vakantiekoffers pakken. Met alle punten afgevinkt, ben ik de afgelopen vakanties niets vergeten en heb ik vooraf niet telkens de irritante gedachte “heb ik alles wel bij me?”.

Comments are closed.