Choosy en fresh, 2 lifehacking tools voor de Mac

Vandaag 2 handige lifehacking tools voor de mac, met als belangrijk “winstpunt”, snelheid. Choosy en Fresh komen voorbij.

Choosy
Als social media adviseur bouw ik ook regelmatig kleine addons of plugins voor diverse platformen, die ook in diverse browsers getest moeten worden.

Elke keer de link copy+pasten vanuit bijvoorbeeld een mailtje werkt niet altijd even goed, dus liep ik tegen Choosy aan. Choosy laat mij, bij elke willekeurige link uit een willekeurig programma, kiezen in welke browser (Safari, Firefox, Chrome of anderen) kiezen in welke browser deze geopend mag worden. Perfect dus, bijvoorbeeld omdat de nieuwste youtube speler zich nog steeds niet mooi laat zien in Firefox, maar wel in Safari of Chrome.

Geavanceerd “hacken” kan dus ook met Choosy, om bijvoorbeeld youtube links altijd te openen in Chrome. Klik daarvoor hieronder op de afbeelding om deze te vergroten en deze hack te bekijken.

Choosy download je het snelste vanaf hier, de homepage vind je hier terug.

Fresh
Fresh is een “vervanging” van het “laatst geopende items” venster wat je wellicht vanuit de finder, of een smart folder kent. Daarnaast bevat het een aantal “vaste” items die je altijd kan raadplegen op een moment dat je ze nodig hebt, bijvoorbeeld een foto van jezelf om te versturen, visitekaartjes die je graag wil weggeven (zo heb ik mijn Vcard in de Cooler staan) of een werkmap die je eigenlijk altijd bij de hand wil hebben.

Ook geeft Fresh je de mogelijkheid om de “metadata” van bestanden aan te passen, door bijvoorbeeld tags toe te voegen aan bestanden die je in Spotlight terug wil vinden.

De cooler gebruik ik het meest, om zo veel gebruikte bestanden terug te kunnen vinden.
Linksonder zie je bijvoobeeld mijn Vcard terug, die ik altijd kan versturen door Fresh aan te roepen met mijn “global hotkey”, een sneltoets die het Fresh menu altijd weer op roept.

Dankzij Fresh is mijn bureaublad een stuk schoner en opgeruimder, juist omdat ik die niet meer als projectmap hoef te gebruiken en dat geeft rust en ruimte voor creativiteit.

Fresh download je hier en is 5 dagen gratis te proberen en kost daarna € 6.80 om te kopen.

Heb jij nog handige apps die nog niet op lifehacking zijn verschenen ? Ken je nog geavanceerdere mogelijkheden voor Fresh of Choosy ? Laat het horen in de reacties !

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]