De 3 beste Netflix-tips voor dit weekend

De kans zit er dik in dat je met alles rondom het coronavirus aardig wat uurtjes met Netflix doorbrengt. Hopelijk heb je deze tips dan nog niet gezien. Ach, kleine kans, want het aanbod is zo absurd groot. Hier zijn de beste Netflix-films en -series voor deze week. Het is weer een afwisselende mix tussen nieuwe en oude pareltjes geworden.

Elke vrijdag vertelt een redacteur van Lifehacking welke (nieuwe) films en series je moet kijken op Netflix. Deze week: de beste Netflix-tips van Eelko.

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness

Maak kennis met Joe Exotic, een volbloed idioot die sinds jaar en dag een reservaat voor grote katten bestiert in ‘Sooner State’ Oklahoma. Getooid met een wit-geblondeerde mat in z’n nek, een paar welgemikte piercings en plakplaatjes, 24/7 een leren holster met revolver aan de heup en standaard omringd door ex-bajesklanten en junks, werkt Exotic zich het schompes om van zijn G.W. Zoo het grootste ‘big cat park’ van de VS te maken. Dat lijkt ’m aardig te lukken met zijn ruim 200 tijgers en nog wat ander gevaarlijk geklauwd spul. Carole Baskin van het concurrerende park Big Cat Rescue, dat claimt juist voor de dieren op te komen, gooit echter roet in het eten en doet er alles aan om Exotic en zijn kompanen het leven zuur te maken. Niettemin lijkt Baskin ook niet helemaal zuiver op de graat.

Tiger King is een heerlijk true crime-inkijkje in het bizarre leven in het vogelvrije midden van de VS. Absurde situaties, kleurrijke personages en knettergekke wendingen maken van deze miniserie (zeven afleveringen van ongeveer drie kwartier) een absolute must-see.

Princess Mononoke

Inmiddels alweer 23 jaar oud, maar deze magische anime van Hayao Miyazaki heeft de tand des tijds wonderbaarlijk goed weerstaan. Maak je klaar voor een portie good old goed versus slecht en maak kennis met een aantal charismatische personages die je met gemak door dit dik twee uur durende sprookje heen sleuren. Sprookje? Ja, want reusachtige demonische zwijnen, heldhaftige meisjes opgevoed door reuzenwolven, magische herten en allerlei kwaadaardige bezweringen zijn natuurlijk niet helemaal realistisch, maar zorgen in dit geval wel voor een magistrale belevenis. O, en let ook even op de betoverende soundtrack van Joe Hisaishi (die trouwens voor het grootste deel van Miyazaki’s films de muziek regelde).

Mocht je na het zien van deze film meer van dit willen: Miyazaki-klappers als Spirited Away, My Neighbor Totoro, Castle in the Sky en Porco Rosso staan sinds kort ook op Netflix.

Popstar: Never Stop Never Stopping

Lacher, gieren, brullen tot je er dood bij neervalt met de gasten van The Lonely Island (Andy Samberg, Akiva Schaffer en Jorma Taccone, die je wellicht kent via Saturday Night Live). Deze hilarische mockumentary over een populaire boyband neemt op onnavolgbare wijze een hoop elementen uit de hedendaagse society genadeloos op de hak: beroemd zijn, beroemd worden, beroemd wíllen worden, de illusie van vriendschap, scoren, geld, aandacht – dat werk. We zijn getuige van the rise and fall van frontman conner4real (Samberg), die tijdens zijn weg naar de top zaken als vriendschap en loyaliteit volledig uit het oog verliest, en ondertussen afkoerst op een ondergang die zijn weerga niet kent.

Popstar: Never Stop Never Stopping is een film van het kaliber ‘lach of ik schiet’ en er is geen moment dat er niet een extreem flauwe of geniale grap wordt gemaakt. Ja, dat betekent kramp in de kaken en tranen over de wangen, mensen. Wel het leukst om samen met iemand te kijken.

Nog steeds tijd over? Check dan deze pagina voor nog véél meer gratis vermaak!

Tell Us What You Think
6Te gek5Leuk1Serieus?5Meh...4Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]