De beste manier om je veters te strikken

Het strikken van je veters, dat doe je waarschijnlijk je hele leven al verkeerd. Of, nou ja, laten we zeggen dat het een stuk beter kan. Met deze simpele tweak in je schoenveterstriktechniek zorg je er namelijk voor dat je nooit meer over je eigen veters kukelt, en dat je schoenen bovendien de hele dag stevig blijven zitten. Hoe dan? It’s all in het lusje baby…

Sinds we als mensheid op twee poten lopen strikken we ons schoeisel massaal met een lus die bovenlangs wordt gelegd. Door beweging en wrijving gaat deze strik gedurende de dag echter steeds losser zitten, met alle bloedneuzen en lachende collega’s tot gevolg. Dat kan dus beter! Leg de lus voortaan gewoon onderlangs aan, en geniet van een schoen die de hele dag stevig blijft zitten en een knoop die alleen maar krachtiger wordt bij iedere stap.

Wat vind je van deze hack?
18Te gek17Leuk5Serieus?5Meh...13Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

3 Comments

 • Incasso advocaat
  Posted 18/01/2020 3:49 pm 0Likes

  De lus boven- of onderlangs leggen zegt niets. Het gaat om de combinatie met de eerder gelegde knoop. Net als het verschil tussen een platte knoop en een “oude wijven”-knoop, kan je een aansluitende lus of een kruisende lus strikken.

  Dus gewoon veters blijven strikken zoals je gewend bent: het is makkelijker om de onderliggende knoop andersom te knopen. Als de lussen niet parallel aan de veters liggen, de knoop de volgende keer beginnen met de andere veter boven.

 • jadie
  Posted 14/01/2020 10:23 am 0Likes
  • Eelko
   Posted 14/01/2020 10:59 am 0Likes

   Indrukwekkend ja, maar blijft hij ook net zo goed zitten? ?

Comments are closed.