Gladde zolen? Zo maak je je schoenen winterklaar!

Of je nu uitkijkt naar de winter of met weemoed terugdenkt aan de zomer, we kunnen het er allemaal over eens zijn dat gladde straten niet echt relaxed zijn. Nu gaat het vaak nog wel als je met speciale sneeuwlaarzen op stap gaat, maar met een paar brogues met leren zolen of die kittige hakjes lig je zo op je plaat. Ook als je zolen maar een beetje zijn afgesleten is er geen houden meer aan. Gelukkig kennen we een aantal manieren om je schoenen minder glad te maken.

Ruw je zolen op met schuurpapier

Om je (leren) schoenzolen minder glad te maken, kun je ze gewoon opruwen met een stukkie schuurpapier. De korrel van het papier zorgt er immers voor dat je zolen een ruwer oppervlak krijgen. Geen schuurpapier bij de hand? Je kunt je gladde schoenen ook opruwen met een nagelvijl, mocht jij of je vriendin die nog hebben liggen.

Maak een X met pleisters of tape

Een minder permanente manier om grip te krijgen: pleisters. Pleisters hebben een tamelijk ruwe bovenkant die voor meer grip zorgt. Plak deze in de vorm van een X op je schoenzolen. Deze tip werkt trouwens ook met schilderstape; ook dat is van zichzelf vrij ruw. Maak echter niet de fout om gewoon plakband te gebruiken…

Gebruik haarlak als tijdelijke fix

Moet je snel de deur uit en wil je heel graag die fancy maar spekgladde schoenen aan? Spray dan een beetje haarlak op de zolen van je schoenen! De plakkerigheid helpt je zolen veel beter aan de vloer te plakken. Helaas geeft deze lifehack je echter slechts tijdelijk soelaas… Voor een langer houdbare oplossing kies je voor echte anti-slipspray.

Kies voor kleur met 3D-verf

Een eenvoudige (en kleurrijke!) manier om je schoenzolen minder glad te maken is met 3D-verf, ook wel puff paint genoemd. Met deze dikke verf kun je zelf profiel op je schoenen verven, zoals je dat ook weleens op van die anti-slipsokken ziet. Het nadeel van deze lifehack is natuurlijk dat het wel enorm opvalt als je met neon-roze verf in de weer gaat. Kies je kleur dus zorgvuldig!

Antislipzolen in allerlei soorten en maten

Je vindt antislipzolen tegenwoordig in allerlei uitvoeringen. Ze zijn vaak gemaakt van rubber of hebben noppen. Sommige antislipzolen plak je op de zool, anderen bind je om de onderkant van je schoenen. Het fijne aan die laatste optie is dat je je schoenen niet permanent hoeft te beschadigen. Je kunt antislipzolen die je om je schoenen bindt namelijk ook gewoon weer verwijderen.

Ga naar een schoenmaker

Als je het niet ziet zitten om zelf met een van deze lifehacks in de weer te gaan, dan hebben we nog een allerlaatste tip voor je: breng je gladde schoenen gewoon naar de schoenmaker! Als deze professional geen raad weet, kun je misschien maar beter gewoon nieuwe schoenen kopen… maar dan deze keer wél met profiel.

Lees ook: is jouw garderobe al winterklaar?!

Wat vind je van deze hack?
5Te gek8Leuk3Serieus?6Meh...17Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

2 Comments

  • Sparrow
    Posted 23/12/2019 10:48 am 0Likes

    Trek wollen sokken over de schoenen, werkt ook perfect op ijs.

  • H Dirven
    Posted 22/12/2019 1:48 pm 0Likes

    Trek wollen sokken over je schoenen, werkt ook perfect op ijs.

Comments are closed.