De leukste feitjes en weetjes over dromen

Dromen is iets wat we allemaal doen. De een herinnert het zich, de ander niet. Een droom is iets waar we geen grip op hebben en waar verschillende onderzoeken naar gedaan zijn. We willen graag weten wat onze dromen betekenen en waar ze vandaan komen. Wij vonden wat feitjes over dromen.

https://lifehacking.nl/persoonlijk-tips/nooit-meer-last-van-slapeloosheid/

Dromen

Iedereen kent wel iemand, of misschien ben jij het zelf, die niet gelooft dat je iedere avond droomt. Het feit is dat iedereen droomt, maar niet iedereen kan het zich herinneren. 90% van wat je droomt vergeet je, dat is dus aardig wat. We herinneren ons kleine delen van dromen maar het grootse deel blijft een mysterie.

Binnen slechts 5 minuten nadat we wakker zijn geworden, zijn we al 50% van onze dromen vergeten. Na 10 minuten verhoogt dit  percentage naar 90%.

Dromen zijn er om aan de realiteit te ontsnappen, een mooiere versie van het leven waar zorgen niet bestaan. Niets is minder waar, de meeste mensen ervaren namelijk negatieve emoties in hun slaap. In je slaap en dus in je droom wordt je vaak geconfronteerd met verschillende angsten. Een droom kan daarom erg stressvol zijn.

In je dromen komen geen onbekende mensen voor. Iedereen die een rol in je droom speelt, ook al is het een “voorbijganger”, heb je in je gewone leven weleens gezien. Je hersenen maken namelijk geen onbekende gezichten aan in je droom. Iedere persoon heb je op de een of andere manier weleens gezien. Dit kan een persoon zijn die je vaker tegen bent gekomen, maar het kan ook zijn dat deze persoon een keer achter je heeft gestaan bij de kassa. Je onderbewustzijn slaat miljoenen gezichten op, je hebt dus een hele database vol met gezichten om je droom mee te vullen.

Film: Inception

Wist je dat..

  • Een gemiddeld persoon brengt ongeveer 6 jaar van zijn leven door in dromen.
  • De meeste mensen dromen gewoon in kleur, maar sommige mensen zien beleven hun droom in zwart-wit.
  • Je kan tot wel zo’n 4 tot 7 dromen per nacht hebben, die ieder zo’n 1 a 2 uur lang is.
  • Van alle personen die bij een man voorkomen in de droom is zo’n 70% man. Bij vrouwen ligt dit aantal op 50%. In een droom van een vrouw komen er dus ongeveer evenveel mannen als vrouwen voor.
  • Uit verschillende onderzoeken naar slaap kwam naar voren dat bij een groot aantal dieren dezelfde hersenactiviteit te zien is als bij mensen tijdens het slapen.
Gamers

Uit onderzoek is gebleken dat gamers beter in staat zijn hun dromen te sturen. De Canadese onderzoeker Jayne Gackenbach zegt dat het komt doordat gamers gewend zijn om in een niet bestaande wereld te zijn. De virtuele wereld waarin zij zich vaak begeven verschilt niet zoveel van de droomwereld. Vliegen en andere ongewoonheden is voor gamers dus normaler en daardoor beter te bevatten en te sturen.

Blinde mensen

Zoals al eerder gezegd, droomt iedereen, dus ook blinde mensen. Is een persoon pas na zijn of haar geboorte blind geworden, dan droomt deze persoon waarschijnlijk gewoon in beelden net zoals ieder ander. Is de persoon vanaf zijn of haar geboorte al blind dan droomt de persoon in kwestie vooral in geur, kleur en geluid.

Note

Een droom gaat vaak niet over waar je daadwerkelijk over droomt. Je onderbewustzijn probeert gevoelens en bepaalde situaties de koppelen aan een droom. Dromen kan je hierdoor vaak zien als symboliek voor iets anders. Zo heeft iedereen vast een keer gedroomd dat je in een zwart gat valt, je tanden los zitten etc. Het internet staat vol met mogelijke betekenissen, onder andere hier kan je de betekenis van je droom opzoeken.

 

 

Tell Us What You Think
1Te gek3Leuk1Serieus?0Meh...1Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]