Fit en vitaal; zo ben je niet meer vermoeid in je huis

Vermoeid, vooral in de winter is het lastig om je energielevel op pijl te houden. Veel verschillende aspecten zorgen ervoor dat je toch liever weer terug je bed in duikt dan dat je je sportpas eindelijk weer is gebruikt. Een goede nachtrust kan helpen, maar er zijn meer tricks die ervoor kunnen zorgen dat je weer fris en fruitig aan de dag kan beginnen.

Lavendel

Deze plant staat bekend om zijn rustgevende geur. In elke winkel is vermoeidtegenwoordig wel lavendel te vinden, of het nou in olie vorm is of in een geurkaars. Wil je energieker door de dag gaan, haal het weg! Of maak er gebruik van op de juiste plek. Niet in de huiskamer of in je werkkamer bijvoorbeeld. Vervang de luchtverfrissers of geurkaarsen liever voor een opwekkende geur en verplaats de lavendel naar de slaapkamer, waar hij meer gewaardeerd wordt.

Rommel

Een opgeruimd huis is niet alleen handiger als je vaak dingen kwijt bent maar het geeft ook rust. Als er overal rommel ligt kun je (vaak ongemerkt) gestrest raken en minder goed ontspannen. Hier word je natuurlijk extra vermoeid van. Dus stop wat peper in je reet en pak je stofdoek en vuilniszak uit de kast. Vind je het toch lastig en weet je niet waar je moet beginnen? Er zijn verschillende boeken die je daarbij kunnen helpen.

vermoeid

Verkeerde temperatuur

Ja zeker, veel mensen denken hier niet over na, maar de temperatuur in je huis heeft wel degelijk te maken met jouw vitaliteit. Als het warm en bedompt is of wanneer je een drukke dag hebt gehad, word je vermoeid. Probeer zoveel mogelijk te luchten (niet via je achterste maar door een raam open te doen) en zet je thermostaat niet te hoog. Let wel op! Zodra het te koud word kun je ’s avonds niet goed in slaap komen en ben je de volgende dag weer net zo moe…

Kies een goede huiskleur

Uit een onderzoek van hotelketen Travelodge is gebleken dat blauwe muren helpen om je hartslag te vertragen, je bloeddruk te verlagen en je slaperig te maken. Dit is heel fijn voor in de slaapkamer maar geen aanrader als je ’s avonds tijdens het eten wakker wil blijven. Kies dus voor een frisse, opwekkende kleur om de vermoeidheid te ontwijken, zoals groen, geel of oranje.

Te weinig daglicht

Als je niet genoeg daglicht krijgt, slaap je ’s nachts minder goed en korter. Hierdoor voel je je de dag daarna extra vermoeid. Daglicht zorgt er tevens voor dat je opgewekter en frisser bent, waardoor je veel productiever wordt dan wanneer je te weinig daglicht krijgt. Dus gooi dat raam lekker open, niet alleen voor de frisse lucht, maar ook voor dat heerlijke licht van buiten.

vermoeid

Lees ook: Veelgemaakte fouten bij het inrichten van je huis.

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

0 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]