Een korte terugblik op 5 jaar lifehacking! Deel 1: 2007-2008

Lifehacking.nl bestaat alweer vijf jaar! Tijd voor een terugblik. Deze site is een initiatief van Martijn Aslander, Frank Meeuwsen en Sanne Roemen. Zij wilden handige tips verzamelen, en wat is er dan handiger dan dat online te doen en input te vragen van anderen? In vijf jaar tijd zijn er hier door meer dan dertig auteurs bijna tweeduizend artikelen geschreven. Wat zijn per jaar de best gelezen posts? En wat is er sinds die tijd veranderd? We zetten het per jaar voor je op een rijtje.

Deel 1: 2007-2008

1. Download nu gratis het Lifehacking eBook!
In juni 2008 kwam het lifehacking e-book uit met hierin honderd lifehacking-tips van onder anderen Martijn Aslander en Frank Meeuwsen. In vier jaar tijd zijn sommige tips gemeengoed geworden (lange links kort maken bijvoorbeeld), terwijl de andere tips nog steeds eye-openers kunnen zijn. Neem de eerste tip die je in het boek vindt: de (zevende) macht van zeven, over het indelen van bestanden met maximaal zeven subcategorieën en daaronder ook weer maximaal zeven subcategorieën: dit aantal is gebaseerd op het aantal dingen dat je in je kortetermijngeheugen op kunt slaan: inderdaad, zeven. Door het bij 7 (sub)categoriën te houden, weet je altijd waar je moet zoeken.

Het boek is nog steeds te downloaden. Dat kan HIER.
In de loop der jaren zijn er meer gratis e-books verschenen, deze vind je hier!

2. Heb je al een TADAAA lijst?
Een TADAAA-lijst als tegenhanger van de to-do-lijst: houd bij wat je hebt gedaan, in plaats van wat je nog moet doen. In dit artikel wordt beschreven hoe je een dergelijke lijst bij zou kunnen houden. Het nut hiervan? Je behaalde resultaten voor je zien, want dat is iets wat je vaak niet ziet met vele to do’s die je nog aanstaren.

Over lijstjes gesproken: we zijn er gek op!

3. Alleen geCC’d? Dan graag een andere kleur
Hier lees je hoe je in outlook mails die aan je zijn geCC’d een andere kleur geeft dan mails die direct aan je zijn verzonden. In een recente reactie beschrijft een lezer de stappen die gezet moeten worden in Office 2010.

De afgelopen jaren verschenen er veel meer tips over Microsoft Office. Je vindt ze hier.

4. Getting Things Done – wat het is
Getting Things done was in 2007 nog niet zo bekend als het vandaag de dag is, daarom een korte uitleg van het systeem van David Allen! Een must read voor wie nog er nog twijfelt om aan GTD te beginnen.

En we zijn nog steeds fan van GTD: Op het moment van schrijven zijn er al meer dan tweehonderd artikelen verschenen waarin GTD wordt genoemd.

5. Hoe vang je fruitvliegjes?
Hoewel de gemiddelde lifehacker liever bezig is met andere dingen, moet er ook een huishouden gerund worden. En ieder huishouden heeft er wel eens last van: fruitvliegjes. En lifehacking zou lifehacking niet zijn als er niet een simpele oplossing voor bedacht zou worden. Met een glas, papier en azijn heb je al de basis van een fruitvliegjesval in huis. Lees hier hoe je de val bouwt.

Heb je de huishoudsmaak te pakken? Hier vind je meer thuistips.

 

Binnenkort deel 2, met onder andere tips voor een opgeruimd bureau.

Wat vind je van deze hack?
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

[plista widgetname=plista_widget_belowArticle]

3 Comments

  • Stephan ten Kate
    Posted 19/10/2012 12:11 pm 0Likes

    Leuke serie dit!

  • Annemiek
    Posted 17/10/2012 7:56 pm 0Likes

    Zo te zien was ik er vroeg bij en ik ben nog steeds fan!

Comments are closed.