Een korte terugblik op 5 jaar lifehacking! Deel 3: 2009-2010

Lifehacking.nl bestaat alweer vijf jaar! Tijd voor een terugblik. Deze site is een initiatief van Martijn Aslander, Frank Meeuwsen en Sanne Roemen. Zij wilden handige tips verzamelen, en wat is er dan handiger dan dat online te doen en input te vragen van anderen? In vijf jaar tijd zijn er hier door meer dan dertig auteurs bijna tweeduizend artikelen geschreven. Wat zijn per jaar de best gelezen posts? En wat is er sinds die tijd veranderd? We zetten het per jaar voor je op een rijtje.

Deel 3: 2009-2010

1. Nooit meer je USB kabel achter het bureau verliezen voor <€1
Een paar binder clips op je bureau klemmen, je USB-kabels erin hangen en je hoeft ze nooit meer naar boven te vissen. Simpel, maar erg effectief.
Er zijn meer handige toepassingen voor binder clips, zoals hier te zien is!

Meer bureau-issues? We hebben diverse bureau-oplossingen geplaatst de afgelopen jaren!


2. Hoe krijg je een Spotify-account in Nederland?

In 2009 was Spotify nog niet te krijgen in Nederland, maar met deze hack was er wel een account te krijgen. Inmiddels wordt Spotify volop gebruikt in Nederland, internationaal zelfs zoveel de vele afgespeelde tracks de royalty-kosten zo hard doen stijgen dat het programma momenteel verlies lijdt, zo schreef Dutch Cowboys.

Bekijk hier meer posts over muziek.


3. €4 iPad Dock (updated)

Deze simpele houten iPad-stand kon op veel enthousiaste reacties rekenen. De stand is nog steeds te koop, inmiddels voor € 0,95 meer en er zijn diverse variaties op gemaakt. Zowel de eerste (tevens simpelste) versie als de variaties zijn te vinden in de shop.

Meer voor en over de iPad vind je hier.


4. 15 gewoontes die je leven kunnen veranderen

Gezondheid, productiviteit en persoonlijke ontwikkeling: we weten wat goed voor ons is, maar leven daar als gewoontedieren vaak niet naar. Wil je bijvoorbeeld vijftig boeken per jaar lezen? Het kan met 30 minuten lezen per dag en je wordt er nog creatief van ook! Dat is toch een stuk inspirerender dan langs vele reclame’s te zappen?
Welke gewoontes je jezelf zou kunnen aanleren lees je in deze post.

En hóe je ze jezelf aan kunt leren, lees je hier en hier.
Alles over gewoontes


5. 23 Tips van Taco voor Slimmer en Sneller E-mailen

E-mail. Bijna iedereen besteedt er dagelijks tijd aan, maar er is (bijna?) niemand die het écht leuk vindt. Hoe eerder je klaar bent met je mailbox, hoe beter dus. Alleen.. hoe pak je dat precies aan? In dit artikel vindt je goede tips die de GTD-gebruikers zeker zullen herkennen.

We schreven al heel wat tips over e-mail, lees ze hier.

 

Binnenkort deel 4! Na de iPad stand in deze top 5, krijgt de iPad volgende keer meer uitbreiding..

Tell Us What You Think
0Te gek0Leuk0Serieus?0Meh...0Stom

About Author

1 Comment

Leave a comment

[wpterms id="3193"]